Diablo 4 oyuncuları: Bitmemiş bir oyun için ek paket almayacağız

diablo 4

BlizzCon 2023’te Diablo 4’ün genişleme paketi Vessel of Hatred duyurulmuştu. Fakat bazı oyuncular DLC’yi almaktan yana değil.

Bu senenin en çok konuşulan oyunlarından biri Diablo 4 (D4) oldu. Çıktığında övgüyle bahsedilen oyun, zaman geçtikçe yerden yere vuruldu. Bu durumdan Blizzard suçlu. Her Diablo oyununda eksik içerikler ve hatalar oldu. Diablo 4’te de bu durum geçerliydi. Ancak geliştiriciler yapımdaki eksik içeriği tamamlamak yerine oyunu daha da zorlaştırdı.

Blizzard karakter sınıflarını nerf’ledi yani güçlerini düşürdü, unique eşyaların düşme ihtimalini azalttı, eşya çeşitliliğini artırmadı, kullanıcıları uzun süre zindan oynamaya zorladı. Bunların üstüne End Game de sınırlı olunca oyuncular D4’ü bırakmaya başladı. 1. sezon da içerik olarak bekleneni veremedi. Blizzard gelen tepkiler ve oyuna olan ilgilinen azalmasından sonra acil durum planına geçti, ama D4 gerçekten de çok kan kaybetmiş halde. 2. sezon güzel başladı ve şimdilik iyi gidiyor. Önümüzdeki günlerde yeni sezon içeriğine eklemeler yapılacak. Halen Blizzard’ın yapması gereken çok iyileştirme var.

diablo-4

D4’ün durumu kısaca anlattığımız şekilde. Geçtiğimiz günlerde duyurulan ek paket Vessel of Hatred da kullanıcıları ikiye böldü. Bazı oyuncular ek paketin yapımı canlandıracağını ve Blizzard’ın gerekli dersi aldığını söylerken, bazıları ise ek paket için para ödemeyeceğini söylüyor. Kullanıcılardan biri, “Daha önce Blizzard’a güvendim ve D4’ü ön sipariş ettim. Ama hayal kırıklığı oldu. Bu sefer aynı şekilde olmayacak. Ek paket çıksa bile almayı planlamıyorum” yorumunda bulundu. Bu yoruma gelen cevaplardan sonra “Bitmemiş bir oyun için ek paket almayacağız” sloganı kısa süreliğine popüler oldu.

Vessel of Hatred’ın çıkmasına daha çok vakit var. Genişleme paketi 2024 sonuna piyasaya sürülecek. O zamana kadar başka sezonlar da gelecek. Blizzard’ın neler yapacağını birlikte göreceğiz.

GPT-4 Turbo, OpenAI’nin şimdiye kadarki en güçlü dil modeli