Apple 5G modem yongasının fişini çekiyor

123 4

Apple’ın yıllardır kendi modem yongası üzerinde çalıştığını duymayan kalmadı. Yeni bir iddiaya göre teknoloji devi 5G modem çipinden vazgeçmiş görünüyor.

Bomba iddialar paylaşan Koreli blog sitesi Naver’e göre Apple, 5G modem yongasını rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Bu söylenti şirkete yakın bir kaynak tarafından dile getirildi. Kaynak, Apple’ın 5G modem geliştirme departmanı ve personeline yapılan yatırımı sonlandırma sürecine girdiğini belirtiyor. Bu dedikodunun gerçek olması muhtemel. Çünkü son dönemlerde özel modem çipi hakkında yayınlanan raporlar genelde olumsuzdu.

Geçtiğimiz kasım ayında güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman, Apple’ın 5G yongasında sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Gurman bir Apple çalışanının, “Intel’in başarısız olan projesini alıp, iyi hale getirip başarılı olacağımızı düşündük. Aslında belirsiz durum var” yorumunda bulunduğunu söylemişti. Teknoloji devi modem yongasını geliştirmek için 2019’da Intel’in akıllı telefon modem bölümünü satın almıştı.

apple

Eylül ayında da The Wall Street Journal, modem çipindeki sorunları içeren bir makale yayınladı. WSJ’ye konuşan eski çalışanlar ve yöneticilere göre modem çipinin önündeki en büyük engel büyük ölçüde Apple’ın kendisi oldu. Projedeki çalışmalar ‘teknik zorluklar, zayıf iletişim, yöneticilerin fikir ayrılıkları’ nedeniyle yavaşladı.

WSJ makalesinde modem yongasındaki sorunlar için “Şirket modem yongasını yeni iPhone’larda kullanıma hazır hale getirmek istiyordu. Planları da bu doğrultudaydı. Fakat yapılan testler prototiplerin çok yavaş performansa sahip olduğunu ve aşırı ısınmaya da eğilimli olduğunu gösterdi. Ayrıca devre kartı o kadar büyüktü ki, bir iPhone’un yarısını kaplıyor ve telefonu kullanılmaz hale getiriyordu. Ekipler ABD ve yurt dışında ayrılmıştı. Bazı yöneticiler, mühendislerin aksilikler ve gecikmelerle ilgili haberleri paylaşmasını engelledi. Bu durumlar planların aksamasına ve gerçekçi olmayan hedeflere yol açtı” ifadesi geçiyor.

Cupertino’lu şirketin kısa süre önce Qualcomm’la olan modem anlaşmasını 3 yıl daha uzattığını belirtelim.

Logitech ’in seçili ürünleri, artık Ortak üzerinden kiralanabiliyor