DaVinci Resolve sonunda iPad’e geliyor

DaVinci Resolve

En popüler video düzenleme uygulamaları arasında yer alan DaVinci Resolve’a nihayet iPad desteği de geliyor.

Görsel ve video düzenleme konusunda en sık başvurulan yazılımların başında gelen DaVinci Resolve, sonunda iPad’lere de geliyor. Popüler uygulamanın arkasındaki şirket olan Blackmagic Design, iPad kullanıcılarının tablette görmeyi en çok istediği uygulamalardan olan DaVinci’nin çok yakında iPad desteği alacağını açıkladı.

DaVinci Resolve’un hem ücretsiz versiyonu hem de ücretli Studio versiyonu bu yıl bitmeden iPad kullanıcılarına sunulmuş olacak. Uygulamanın profesyonel Studio versiyonu PC kullanıcılarına 295 dolara sunuluyor. Resolve Studio’nun iPad’de kaç paraya kullanıma sunulacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak PC’dekine yakın bir ücretlendirme bekleniyor.

DaVinci Resolve 1

Hatırlarsanız Apple, M2 yonga setinden güç alan yeni iPad Pro modelini tanıtırken, DaVinci Resolve’a iPad desteği geleceği müjdesini vermiş, fakat bu gelişme için net bir tarih belirtmemişti. Uygulamanın arkasındaki yazılım şirketi olan Blackmagic Design’ın son açıklamasıyla birlikte iPad desteğinin bu yıl bitmeden geleceği kesinleşmiş oldu. Öte yandan uygulamanın iPadlerde nasıl görüneceğini gözler önüne seren tanıtım görselleri de paylaşıldı.

Blackmagic Design, uygulamanın iPad versiyonunun Apple Pencil ve MultiTouch’a uyumlu olacak şekilde optimize edildiğini söylüyor. Uygulamanın iPad versiyonu, Resolve 18 sürümünde çalışılan tüm projeleri açabilecek. Uygulama H.264, H.265, Blackmagic RAW, Apple ProRes vb. uzantıları olan dosya türlerini destekleyecek. Ayrıca Blackmagic Cloud servisi sayesinde kurgucular uzaktan birlikte çalışma imkanı da bulacaklar.

YouTube Premium da zamlandı