YouTube Premium da zamlandı

YouTube Premium ve YouTube Müzik artık toplam 50 milyon aboneye sahip

Netflix ve Spotify’dan sonra YouTube’a da zam geldi. YouTube Premium’un aylık abonelik ücretleri ciddi anlamda arttı.

YouTube, Spotify, Netflix, Amazon, Disney+, PlayStation Plus derken internet kullanıcılarının abonelik servislerine ödediği rakamlar ciddi anlamda arttı. Bu yetmezmiş gibi bir de bu platformlardan üst üste zam haberleri gelmeye başladı. Bildiğiniz gibi son dönemde hem Netflix hem de Spotify aylık abonelik ücretlerinde ciddi zamlar yaptı. Türkiye’de de fiyatlara yansıyan bu zamların üstüne şimdi bir zam haberi de YouTube’dan geldi. YouTube Premium’un aylık abonelik ücretlerinde yıllardır yaşanmadığı kadar büyük bir artış yaşandı.

YouTube Premium ve YouTube Müzik artık toplam 50 milyon aboneye sahip

Ülkemizde artık zamlara alışık hale gelsek de YouTube Premium’daki bu zam aslında globalde yaşanan ekonomik sıkıntıların bir yansıması. Çünkü YouTube’un zam kararı tüm ülkeleri etkiliyor. Elbette kur sebebiyle bizdeki yansıması daha büyük oluyor. Yine de Google gibi büyük şirketlerin bile zam yoluna gitmesi, teknoloji dünyasının ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçtiğinin bir göstergesi.

Premium’un aile paketinin aylık abonelik ücreti 25.99 TL’den 59.99 TL’ye, öğrenci paketinin aylık abonelik ücreti ise 9.99 TL’den 19.49 TL’ye çıktı. Bu değişiklikler önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacak. YouTube’un konuyla ilgisi açıklaması şöyle:

“Bu değişiklik, 21 Kasım 2022 tarihinde veya sonrasında başlayan bir sonraki faturalama döneminizde uygulanacak. Hesabınızın durumunu ve faturalama bilgilerinizi kontrol etmek için Ayarlar > Satın Alınanlar ve Üyelikler sayfasına gidin. Tüm üyeler diledikleri zaman aboneliklerini buradan askıya alabilir veya iptal edebilir.”

Netflix bulut oyun işine giriyor