PC oyunları hiç olmadığı kadar popüler

PC Oyunları

Steam’de bu hafta sonu yeni bir kullanıcı rekoru kırıldı. Bu rekor, PC oyunlarının ne kadar popüler hale geldiğini gözler önüne serdi.

Oyun dünyasında uzunca bir süre konsolların hakimiyeti söz konusuydu. PC oyunculuğu ise gitgide kan kaybeden bir alana dönüşmüştü. Ancak son yıllarda hem bağımsız oyunlara olan ilginin artması hem de League of Legends, Fortnite gibi popüler PC oyunlarının ortaya çıkması, PC oyunculuğunu yeniden canlandırdı. Öyle ki bugün geldiğimiz noktada oyun dünyasında PC ile konsol arasındaki dengeler değişmeye başlamış durumda. PC oyunculuğu her geçen gün biraz daha büyüyor.

Bu durumu gözler önüne seren son gelişme bu hafta sonu yaşandı. PC oyunculuğu denince akla gelen ilk platform olan Steam, bu hafta sonu önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Çünkü bu hafta sonu aynı anda 30 milyon oyuncu Steam üzerinden oyun oynuyordu. Platform için yeni bir rekor olan bu sayı, PC’de oyun oynamanın ne kadar yaygın hale geldiğini gözler önüne seriyor.

pc oyunlari 2

Tabii Steam’de aynı anda aktif olan bu oyuncuların tamamı o anda oyun oynamıyordu. 30 milyon aktif kullanıcının yaklaşık 8.5 milyonunun aynı anda oyunda olduğu belirtiliyor. Bu konuda rekor daha önce 9 milyonla kırılmıştı. Ancak aktif kullanıcı sayısında 30 milyonla yeni bir rekor kırılmış oldu.

Özellikle pandemi döneminde Steam üzerinden PC oyunları oynamaya başlayan kullanıcıların sayısının kayda değer ölçüde arttığına dikkat çekiliyor. Pandemi döneminin başında ilk kez 25 milyon aktif kullanıcıya ulaşılmıştı. O günden beri kademeli olarak artan bu rakam bugün artık 30 milyon barajını da aşmış durumda.

DaVinci Resolve sonunda iPad’e geliyor