Flickr Sonunda iPad Kullanıcılarıyla Buluştu

Flickr Sonunda iPad Kullanıcılarıyla Buluştu

Şu ana kadar Flickr’ın iPhone versiyonunu kullanmak zorunda kalan iPad kullanıcıları, nihayet uygulamanın iPad’e özel hazırlanan versiyonuna kavuştular.

Amerikalı internet devi Yahoo’nun popüler fotoğraf depolama ve paylaşma platformu Flickr, sonunda iPad kullanıcılarına yönelik olarak da yayınlandı. Fotoğraf paylaşma uygulaması bundan önce de iPad‘lerde kullanılabiliyor olsa da, doğrudan iPad için hazırlanmış bir uygulama bulunmuyordu ve tablet kullanıcıları iPhone versiyonunun büyütülmüş haliyle yetinmek zorunda kalıyordu.

flickr_DG

iPad için özel olarak hazırlanmış Flickr uygulamasının yayınlanmasıyla birlikte, kullanıcılar platforma yükledikleri fotoğrafları tam çözünürlükte görebilecek ve düzenleyebilecekler. Ancak uygulamanın sadece iOS 8 işletim sistemiyle çalışan Apple tabletlerinde kullanılabileceğinin açıklanması, daha eski iOS versiyonlarını kullanan iPad kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Yeni CEO’su Marissa Mayer önderliğinde yeniden yükselişe geçen Yahoo, bir süredir ihmal etmekle suçlandığı Flickr için çalışmalarını yoğunlaştırmış ve yaklaşık 6 ay önce uygulamanın hem Android hem de iOS sürümlerini yenilemişti.

Microsoft BUILD 2015 Tarihlerini Açıkladı