Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’nin çıkış tarihi belli oldu

cyberpunk 2077 phantom liberty

Cyberpunk 2077’nin merakla beklenen ek paketi Phantom Liberty’nin çıkış tarihi sonunda belli oldu. Ek pakette Idris Elba da yer alacak.

Son yıllarda çıkan en büyük bütçeli oyunlardan biri olan Cyberpunk 2077, özellikle ilk çıktığı dönemde tam bir hayal kırıklığı olarak görülmüş olsa da zamanla bu algıyı kırmayı başardı. Oyun, çıkışının ardından yayınlanan güncellemeler sayesinde gecikmeli de olsa oyun zevkini düşüren sorunları büyük ölçüde giderdi. Bu noktadan sonra ise oyunun yardımına Netflix’te yayınlanan Cyberpunk animesi koştu. Oyun ile aynı evrende geçen Cyberpunk: Edgerunners dizisinin Netflix’te yayınlanması, oyuna olan ilgiyi yeniden arttırdı. Cyberpunk 2077, anime dizisi ile yakaladığı bu momentum sayesinde satışlarını bir anda arttırdı ve toplamda 20 milyon kopya satmayı başardı.

cyberpunk 2077 phantom liberty 2

Oyunun son dönemde yakaladığı bu momentum, Cyberpunk tarafında işlerin yeniden hareketlenmesini sağladı. Bildiğiniz gibi kısa süre önce devam oyunu resmi olarak açıklandı. Ancak CD Projekt RED stüdyosunun Cyberpunk için tek planı bir devam oyunu çıkarmak değil. Stüdyo aynı zamanda Cyberpunk 2077’nin ilk ek paketini de çok yakında oyun severlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Phantom Liberty adını taşıyan bu ek paketin yayın tarihi nihayet belli oldu. CD Projekt RED, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’nin 26 Eylül’de yayınlanacağını duyurdu. Oyun PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’e geliyor.

Phantom Liberty oyun severlere Night City’de bir casus olarak oynama imkânı sağlayacak. Bu ek paketle birlikte bir yıldız isim daha Cyberpunk evrenine katılacak. Bildiğiniz gibi orijinal oyunda karşımıza çıkan karakterlerden birini yıldız oyuncu Keanu Reeves canlandırıyordu. Phantom Liberty’de ise önemli karakterlerden Solomon Reed’i yıldız oyuncu Idris Elba canlandırıyor.

Meta çalışanları Mark Zuckerberg’e güvenmiyor