Microsoft’un yeni oyunu 50 milyon dolar bütçeye sahip

microsoft

Polonyalı oyun geliştiricisi People Can Fly, Microsoft için Project Maverick isimli yeni bir oyun üzerinde çalıştığını açıkladı.

Painkiller, Bulletstorm, Gears of War: Judgment ve Outriders gibi yapımlara imza atan People Can Fly’dan şimdi de PC ve Xbox’a özel yeni bir proje geliyor. Polonyalı finans sitesi Interia Biznes’e göre Project Maverick isimli yeni oyun 30 – 50 milyon dolar arasında bütçeye sahip. Bu arada oyun projesi kiralık iş modeli dahilinde geliştiriliyor.

Microsoft’a özel olan projenin yeni bir Gears of War olması ihtimaller arasında. People Can Fly, 2013’te Gears of War: Judgment geliştirmişti. Daha önce de Gears of War’un PC portunu hazırlamıştı. Microsoft’un Xbox’ı daha çekici kılmak için Gears of War kartını oynaması şaşırtıcı olmaz.

microsoft

Diğer yandan 2020 Temmuz ayında People Can Fly, Just Cause 3’ün yönetmeni Roland Lesterlin liderliğinde oldukça iddialı AAA oyun üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Ancak 2022 sonlarında Take-Two ve People Can Fly’ın yolları ayrıldı. Henüz açıklanmayan iddialı oyunun da ne olacağı belirsizleşti. Söz konusu oyunun People Can Fly’ın New York’taki’daki stüdyosunda 2 yıldır geliştirildiğini de belirtelim. People Can Fly’ın yayıncı olarak Microsoft’la anlaştığı ve Project Maverick’in de bu oyun olabileceği söyleniyor.

Stüdyonun son yapımı Outriders 2021’de piyasaya sürüldü ve çıkış gününden bu yana Xbox Game Pass’in bir parçası oldu. Project Maverick de Microsoft’a özel olduğu için muhtemelen çıktığı gün Game Pass servisindeki yerini alır.

People Can Fly, 2002’de kuruldu ve 2004’te çıkardığı Painkiller ile tanındı. Painkiller’ın başarısından sonra THQ ile Come Midnight isimli yeni bir oyun için anlaşma yaptı. Ancak bu oyun iptal edildi ve stüdyo maddi sıkıntı çekmeye başladı. Epic Games, 2007’de People Can Fly’ın çoğunluk hissesini satın aldı. Birkaç projede Epic’le iş birliği yapan People Can Fly, 2012’de tamamen Epic Games’in çatısı altına girdi ve ismi Epic Games Poland oldu. Stüdyo 2015’te Epic ile yollarını ayırdı ve orijinal adını yeniden kullanmaya başladı.

Amazon, ChatGPT’yi ofislerde ve diğer iş yerlerinde kullanmak istiyor