Cyberpunk 2077’den büyük başarı

Cyberpunk 2077 fragmanı

Anime dizisinin Netflix’te yayınlanmasının ardından yeniden popüler hale gelen Cyberpunk 2077’nin satış rakamları 20 milyona ulaştı.

The Witcher serisiyle tanıdığımız CD Projekt Red’in geliştirdiği Cyberpunk 2077, son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından biriydi. Ancak çıkışının ardından son yılların en büyük hayal kırıklıklarından birine dönüştü. Zaman içinde yayınlanan yamalar ve ek paketler sayesinde oyun istenen seviyeye biraz daha yaklaştı belki ama sorunlu çıkışı oyunun itibarına kalıcı bir leke sürdü.

Ancak tüm bu yaşananlara rağmen Cyberpunk 2077 son günlerde yeniden bir momentum yakalamış durumda. Bunun sebebi ise oyunla aynı evrende geçen anime dizisi Cyberpunk: Edgerunners’ın Netflix’te yayınlanması.

Cyberpunk Edgerunners

Hatırlarsanız, Cyberpunk: Edgerunners’ın 10 bölümden oluşan ilk sezonunun 13 Eylül’de Netflix’de izleyici ile buluşmasının ardından Cyberpunk oyununa ilginin yeniden arttığı haberini geçtiğimiz günlerde sizinle paylaşmıştık. Animenin yayınlanmasının ardından Steam’de yeniden popüler oyunlar arasına giren Cyberpunk 2077, anime ile yakaladığı bu momentum sayesinde önemli bir barajı aştı.

Cyberpunk’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, oyunun bugüne kadar satılan kopya sayısı 20 milyona ulaştı. Bu 20 milyonun yaklaşık 1 milyonunun son bir hafta içinde Steam üzerinden satıldığı tahmin ediliyor.

2020’de çıkan oyunla aynı dünyada geçen anime, teknolojiye bağımlı, şiddet dolu Night City’de hayatta kalmaya çalışan David’i takip ediyor. Sokaklarda yaşayan bir çocuk olan David, Lucy adlı bir hacker ile yolları kesiştikten sonra bu acımasız şehirde hayatta kalabilmek için Edgerunner olarak bilinen bir paralı askere dönüşmeye karar veriyor.

Sahte Zoom siteleri virüs saçıyor