Samsung Galaxy S23 FE resmen tanıtıldı

Samsung Galaxy S23 FE

Yılın başından beri gündemde olan Samsung Galaxy S23 FE, sonunda resmi olarak tanıtıldı. Telefon yarın satışa çıkıyor.

Samsung, Galaxy S23 serisini bu yılın başında piyasaya sürdüğünde, şirketin bu serinin daha düşük maliyetli versiyonu olan Galaxy S23 FE’yi de kısa süre sonra piyasaya sürmesi bekleniyordu. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen bu telefon bir türlü satışa sunulmadı. Hatta bir noktada Samsung’un FE modelini iptal ettiği bile düşünüldü. Ancak Samsung Galaxy S23 FE, ilk başta düşünülenden aylarca sonra gerçekleşmiş olsa da nihayet piyasaya sürüldü. Samsung, dün özel bir etkinlik düzenleyerek uzun süredir beklenen Galaxy S23 FE’yi resmen tanıttı.

Yarın belli başlı ülkelerde raflardaki yerini alacak olan Samsung Galaxy S23 FE, iki farklı yonga setiyle satışa sunulacak. Telefon ABD’de Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini kullanırken, geri kalan pek çok bölgede Samsung’un kendi Exynos 2200 yonga setiyle gelecek. Bu yonga setine 8 GB RAM ve tercihe göre 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek.

Samsung Galaxy S23 FE 3

Samsung Galaxy S23 FE, 6.4 inçlik Dynamic AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun arka yüzünde üçlü arka kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25 W. Telefon işletim sistemi olarak ise Android 13 tabanlı One UI 5.1’i kullanıyor. Galaxy S23 serisinin en ucuz üyesi olacak Galaxy S23 FE, 599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Samsung Galaxy S23 FE 2

Samsung Galaxy S24’ün yeni görselleri sızdırıldı