Cyberpunk 2077’nin devam oyunu FPS türünde olmayabilir

Cyberpunk 2077’nin yeni nesil sürümü ertelendi

Cyberpunk 2077’nin ön hazırlık aşamasında olan devam oyunu hakkında konuşan CD Projekt RED yöneticisi, devam oyununun FPS türünde olmayabileceğini söyledi.

Cyberpunk 2077 tam hazır değilken pek çok kusurla piyasaya sürüldüğü için son yılların en çok eleştirilen oyunlarından birine dönüştü. Bu da oyunun sıkıntılı bir çıkış yapmasına sebep oldu. Ancak bu sıkıntılı çıkışına rağmen oyun bir şekilde başarı yakaladı. Bu da yetmezmiş güncellemeler ve ek paketlerle birlikte gibi geç de olsa oyunseverlerin beklediği noktaya da yavaş yavaş geldi. Çıkışından bu yana aldığı yamalar ve güncellemelerle kendisini geliştiren oyun, zamanla oyunseverlerin beğenebileceği bir yapıma dönüştü. Öte yandan oyunun satışları da CD Projekt RED’in yüzünü güldürdü. Böylece olunca devam oyununun da önü açılmış oldu.

Geçtiğimiz yıl resmi olarak duyurulan bu devam oyunu için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte, oyun hakkında ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki devam oyunu Cyberpunk 2077’nin en çok eleştirilen özelliklerinden birini değiştirebilir.

Cyberpunk 2077 için merakla beklenen yama yayınlandı

Cyberpunk 2077’nin Orion kod adıyla geliştirilen devam oyunu hakkında konuşan CD Projekt RED yöneticisi Paweł Sasko, yeni oyunun FPS (yani birinci şahıs perspektifinden) olmayabileceğini söyledi.  İlk oyunu FPS yapmaktan pişman olup olmadıkları sorulan Sasko, bu konuda bir pişmanlıkları olmadığını, ancak devam oyununda bu durumun değişebileceğini belirtti. Bu da CD Projekt RED’in devam oyununu TPS, yani üçünü şahıs gözünden yapmaya açık olduğunu gösterdi.

Bildiğiniz gibi stüdyonun, karakter modifikasyonuna bu kadar açık bir oyunu FPS yaparak oyuncuların karakterlerini sadece ara sahnelerde gördükleri bir oyun yapması, pek çok oyunseveri hayal kırıklığına uğratmıştı. Özellikle de stüdyo The Witcher 3 ile tüm zamanların en başarılı TPS oyunlarından birini yaptıktan sonra.

Cyberpunk 2077 dizisi geliyor