Covid-19’a karşı antikor kokteyli geliştirildi

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Yaklaşık iki yıldır tüm dünyanın kâbusu haline gelen Covid-19 virüsü ile ilgili gün geçtikçe yeni gelişmeler yaşanıyor.

Covid-19’a karşı antikor kokteyli geliştirildi. Aşılanmaların artması ile rahat bir nefes almayı umut eden dünya salgının kökten biteceği günü iple çekiyor.

Covid-19 virüsü ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. İngiliz ilaç firması AstraZeneca Covid-19’a karşı ‘antikor kokteyli’ geliştirdi. AstraZeneca Covid -19’a karşı geliştirdiği antikor kokteyli ile ilgili elde ettiği son verileri paylaştı. Antikor kokteylinin son denemelerine ait verileri açıklayan ilaç firması antikor kokteyli denen ilacın korona virüs hastalarındaki ağır hastalık geçirme durumunu ve ölüm oranlarını yüzde 50 azalttığını ifade etti.

Türkiye'de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıktıktan kısa süre sonra tüm dünyada yayılan Covid-19 virüsü ortaya çıktığı günden bu yana tüm dünyada 4,55 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Covid-19’a karşı aşılama çalışmaları hız kazanırken ilaç çalışmaları da hızla devam ediyor. Covid-19’a karşı ilaç çalışmaları ile ilgili güzel bir gelişme yaşandı. İngiliz ilaç firması AstraZeneca bu konuyla ilgili yüzleri güldüren bir haber verdi.

Antikor kokteyli ölüm riskini ve hastaneye yatışı yüzde 50 azaltıyor

AZD7442 adlı ilaç Covid-19 virüsüne yakalananların hastalığı ağır geçirme oranını yüzde 50 azaltarak hastaneye yatışları engelliyor. AstraZeneca’nın yaptığı açıklamaya göre ilaç Covid-19’a bağlı ölüm riskini de yüzde 50 oranında azaltıyor. Enjeksiyon yolu ile alınacak ilaç hastalığa yakalananlarda virüsü tutmak ve vücutta oyalamak üzere tasarlanmış laboratuvarda oluşturulan antikorlardan oluşuyor. AstraZeneca Başkan Yardımcısı Mene Pangalos, “Antikor tedavisi ile erken bir müdahale ve altı aydan daha uzun süre devam eden koruma, ciddi hastalığa karşı önemli bir başarı sağlayabilir” diye konuştu.

Antikor kokteyli ilacı dünya çapında 13 ülkede ve 900 yetişkin üzerinde test edildi.

Okullar tekrardan kapanacak mı? Kabine toplantısı bitti