Okullar tekrardan kapanacak mı? Kabine toplantısı bitti

Okullar tekrardan kapanacak mı

Gözler geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısındaydı. Artan vakalarla birlikte okulların tekrardan kapanıp kapanmayacağı da büyük merak konusu olmuştu. İşte konu ile ilgili detaylar.

Okullar tekrardan kapanacak mı? Kabine toplantısı bittikten sonra gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrilmişti.

Malum son dönemde vaka sayılarında büyük artışlar gerçekleşti. Bu bağlamda bir dizi önlemin alınıp alınmayacağı büyük bir soru işareti teşkil ediyordu. Konu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı’ndan geldi.

Son dönemde artan vakalara değinen Erdoğan genel olarak aşılanmanın önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Yani okulların kapanmasına ilişkin bir demeç olmadı.

Okullar tekrardan kapanacak mı

Okullar tekrardan kapanacak mı? Kabine toplantısı bitti

Zaten kısa süre önce Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı da okulların kapanmayacağını açık ve net bir şekilde belirtmişti.

Hali hazırda okullarda yüzyüze eğitim devam edecek. Vaka çıkan sınıflar belli bir süre karantinaya alınacak. Karantina sonunda yüzyüze eğitim devam edecek. Karantinanın devam ettiği süreçte ise eğitim geçtiğimiz yıl olduğu gibi EBA üzerinden uzaktan verilmeye devam edecek.

Önümüzdeki süreçte aşılanma oranı arttığında, vaka çıkan sınıfların karantinaya alınması kuralı da değişebilir. Fakat mevcut süreçte, işleyişin bu şekilde devam edeceğini söyleyebiliriz.

Bu arada merak edenler için belirtelim. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın büyük bir çoğunluğunda da eğitim ve öğretim yüzyüze devam ediyor. Şu anda tüm dünya yeni yasaklar yerine aşılamanın artması için çabalamakta.

NASA test sürüşü yazılımsal problemler nedeniyle ertelendi