Concord, Sony’nin Beklediği Etkiyi Yaratamadı

Concord

Sony’nin oldukça umutlu olduğu yeni oyunu Concord bu hafta oyun severlerle buluştu ama beklenen etkiyi yaratamadı.

Sony’nin aynı anda hem PlayStation 5’e hem de PC’ye sunduğu son oyunu olan  Helldivers 2, oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanarak büyük başarı yakalamıştı. Bu yüzden yine aynı stratejiyle oyunseverlere sunulacak olan Concord’dan da beklentiler oldukça yüksekti. Ancak ortaya çıkan sonuç öyle olmadı. 23 Ağustos’ta yayınlanan Concord, ilk üç gün itibarıyla beklenen ilgiyi görmedi. Aslında oyun hem eleştirmenlerden hem de oyunseverlerden geçer not aldı ama bu durum oynanma rakamlarına yansımadı. Çıktığı gün Steam’deki eşzamanlı oyuncu sayısı bine bile ulaşmayan oyun, PlayStation Store’da da en çok satan oyunlar arasınad ilk 50’ye anca son sıradan girebildi.

Oyunun hayal kırıklığı yaratan bu çıkışında Black Myth: Wukong gibi dev bir oyunla aynı dönemde çıkmasının etkisi olduğu düşünülüyor. Çünkü oyun dünyasında son günlere damga vuran yapım olan Black Myth: Wukong, ilk dört günde 10 milyon kopya satarak son yılların en çok satan oyunu oldu.

concord

Öte yandan oyunun State of Play kapsamında yayınlanan ilk fragmanların aldığı kötü yorumların da bu hayal kırıklığında payı olduğu düşünülüyor. Overwatch ile Guardians of the Galaxy’nin bir karışımı gibi duran Concord, bu etkinlikte yayınlanan hikaye fragmanıyla oyunseverleri etkilerken, oynanış videosuyla bu heyecanı neredeyse tamamen ortadan kaldırmıştı. Çünkü bu oynanış videosunu gördükten sonra pek çok kişi oyunu bir Overwatch klonu olmakla eleştirdi. Bu yanlış pazarlama taktiği, şimdi oyunun ayağına dolanacak gibi duruyor.

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor