Yeni Nesil Konsollar da PC’ye Rakip Olamadı

Yeni Nesil Konsollar da PCye Rakip Olamadı

Yeni nesil konsollar hakkında konuşan DICE yetkilisi Johan Andersson, PlayStation 4 ve Xbox One’ın henüz PC seviyesine erişemediğini söyledi.

Sony ve Microsoft‘un yeni nesil konsolları PlayStation 4 ve Xbox One geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürüldü ve oyunseverlere sunduğu imkanlar bugüne kadar fazlasıyla test edildi. Ancak bu yeni nesil konsollar ilk duyurulduğunda hem Sony’nin hem de Microsoft’un iddiası sekizinci nesil olarak anılan bu konsolların donanımsal gücünün, oyun için hazırlanmış üst düzey bir bilgisayarla eşit olacağı yönündeydi.

PS4_&_Xbox_One

Başta Sony’nin PlayStation 4’ü olmak üzere her iki yeni nesil konsol da oyunseverlere oldukça güçlü oyun makineleri sundular ama yine de ilk başta sözünü verdikleri seviyeye ulaştıklarını söylemek pek de mümkün değil. Battlefield ve Mirror’s Edge gibi popüler oyun serilerinin yapımından sorumlu olan EA Digital Illusions CE (DICE) stüdyosu yetkilisi Johan Andersson da konuyla ilgili görüşlerini Twitter üzerinden paylaştı. PC’nin yeni nesil konsollar karşısında da açıkça üstün olduğunu belirten Andersson, aksini iddia eden oyun geliştiricilerinin PC’den tam anlamıyla faydalanamadığını söyledi.

Yeni PS4 Güncellemesi Kullanıcı Arayüzünü Geliştirecek