Sony’de Fiyasko Büyüyor: Concord Bir Haftada Havlu Attı

Concord

Sony’nin satış rakamlarıyla dalga konusu olan yeni oyunu Concord, havlu atıyor. Sunucular kapanacak; oyunculara paraları iade edilecek.

Sony bünyesinde geliştirilen Concord’un bu yılın en dikkat çekici oyunlarından biri olması bekleniyordu. Zira daha önce aynı stratejiyle piyasaya sürülen Helldivers 2, son dönemin en çok satan oyunlarından biri olmuştu. Bu yüzden bu yeni canlı servisten de beklentiler büyüktü. En azından Sony’nin beklentileri. Ancak oyuncu tarafındaki tablo farklıydı. Son dönemde bu tarz canlı servis oyunlar görmekten sıkılan oyunseverler, Concord’a daha duyurulduğu günden itibaren mesafeli yaklaştı. Fragmanı izleyen pek çok kişi, bunun lineer bir oyun olarak çok daha ilgi çekici olabileceğini, canlı aksiyon türünde bir oyun olarak ise ilgi çekici olmadığını söyledi. Bu durum satış rakamlarına da yansıdı.

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Concord, o kadar az sattı ki dalga konusu oldu. 24 saatte 10 milyon kopya satan Black Myth: Wukong ile aynı ay içinde çıkan Concord, koca bir haftada anca 25 bin kopya satabildi. Ortaya çıkan bu tablo, Sony’nin tam bir fiyaskoyla karşı karşıya olduğunu gösteriyordu. Nitekim stüdyo da yenilgiyi kabul etti ve daha bir haftanın sonunda havlu attı. Büyük umutlarla çıkarılan oyunun sunucuları daha ikinci haftasını doldurmadan kapatılıyor. Sunucuların cuma günü kapatılacağı duyuruldu. Oyunun satan alan oyunculara -gerçi sayıları epey az- paraları iade edilecek.

concord

Oyunun hayal kırıklığı yaratan bu çıkışında Black Myth: Wukong gibi dev bir oyunla aynı dönemde çıkmasının etkisi olduğu düşünülüyor. Öte yandan oyunun State of Play kapsamında yayınlanan ilk fragmanların aldığı kötü yorumların da bu hayal kırıklığında payı olduğu düşünülüyor. Overwatch ile Guardians of the Galaxy’nin bir karışımı gibi duran Concord, bu etkinlikte yayınlanan hikaye fragmanıyla oyunseverleri etkilerken, oynanış videosuyla bu heyecanı neredeyse tamamen ortadan kaldırmıştı. Çünkü bu oynanış videosunu gördükten sonra pek çok kişi oyunu bir Overwatch klonu olmakla eleştirdi. Bu yanlış pazarlama taktiği belki de oyunun sonunu getirdi.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı