Concord Satışları İçler Acısı Durumda

Concord

Sony’nin geçtiğimiz günlerde oyunseverlerle buluşan yeni oyunu Concord, satış rakamlarıyla büyük hayal kırıklığı yarattı.

Sony’nin aynı anda hem PlayStation 5’e hem de PC’ye sunduğu son oyunu olan  Helldivers 2, oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanarak büyük başarı yakalamıştı. Bu yüzden yine aynı stratejiyle piyasaya sürülen Concord’dan da beklentiler oldukça yüksekti. Ancak ortaya çıkan sonuç öyle olmadı. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde oyunun ilk gün satışlarının hiç iyi olmadığını sizinle paylaşmıştık. Oyunun çıkışının üzerinden 8 gün geçti ama değişen bir şey olmadı. Sony’nin büyük umutlarla hayata geçirdiği yeni oyunu, satış rakamlarıyla şirketi büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Sektör içinden paylaşılan bilgilere göre Concord, ilk beş günün sonunda sadece 25 bin kopya satabildi. Aynı dönemde çıkan Black Myth: Wukong’un bir günde 10 milyon kopya sattığını düşününce, Concord’un ne denli başarısız olduğu daha da iyi anlaşılıyor. Çünkü bu büyüklükte bir oyun için 25 bin içler acısı bir rakam.

concord

Oyunun hayal kırıklığı yaratan bu çıkışında Black Myth: Wukong gibi dev bir oyunla aynı dönemde çıkmasının etkisi olduğu düşünülüyor. Öte yandan oyunun State of Play kapsamında yayınlanan ilk fragmanların aldığı kötü yorumların da bu hayal kırıklığında payı olduğu düşünülüyor. Overwatch ile Guardians of the Galaxy’nin bir karışımı gibi duran Concord, bu etkinlikte yayınlanan hikaye fragmanıyla oyunseverleri etkilerken, oynanış videosuyla bu heyecanı neredeyse tamamen ortadan kaldırmıştı. Çünkü bu oynanış videosunu gördükten sonra pek çok kişi oyunu bir Overwatch klonu olmakla eleştirdi. Bu yanlış pazarlama taktiği, şimdi oyunun ayağına dolanacak gibi duruyor.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı