PlayStation 5 çıkış tarihi hakkında önemli detay

playstation 5

Sony’nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil konsolu PS5 ne zaman çıkacak? İşte PlayStation 5 çıkış tarihi hakkındaki son detaylar.

Şu aralar oyun dünyası yeni nesil konsollar üzerine yoğunlaşmış durumda. Hem Sony, hem de Microsoft’un yeni nesil konsollarını önümüdeki yıl yani 2020’de tanıtması bekleniyor. Peki bu konsollar ne zaman satışa sunulacak?

Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 çıkış tarihi ile ilgili bir sızıntı ortaya çıkmıştı. Bu sızıntıya göre Sony’nin yeni nesil konsolu 2020’nin ilk çeyreğinde raflardaki yerini alacaktı.

PS5 çıkış tarihi hakkında önemli açıklama

Fakat bu söylenti en yetkili ağızlar tarafından yalanlandı. Japon teknoloji devi geçtiğimiz gün 2019 ilk çeyreğine ilişkin bazı verileri takipçileriyle paylaştı. Ardından Sony’nin önümüzdeki 1 yıllık süreç için yani 31 Mart 2020’ye kadar olan planlarından bahsedildi. Nitekim bu planlar arasında satışa sunulacak herhangi bir konsol ya da donanımın esamesi okunmadı. Bu da PlayStation 5 çıkış tarihi için 2020 ilk çeyrek ihtimalini ortadan kaldıran bir gelişme oldu.

Zaten genel beklenti yeni PlayStation 5 konsolunun önümüzdeki yılın son çeyreğinde geleceği yönünde. Aynı şekilde Microsoft’un yeni nesil Xbox konsolu da 2020’nin sonlarına doğru raflardaki yerini alacaktır.

Kısa süre önce yeni nesil PlayStation konsolunun 400 ile 500 dolar arasında bir etikete sahip olacağına dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Muhtemelen bu konsolun fiyatı o gün ki dolar kuru itibariyle 5000TL’den aşağı olmayacaktır.

PlayStation 4 ne kadar sattı?