ChatGPT’nin Heyecanla Beklenen Sesli Modu Kullanıma Sunuldu

SearchGPT beklenenin altında

ChatGPT’nin mayıs ayında tanıtılan ve ilk demosuyla büyük ses getiren sesli modu, nihayet kullanıma sunuluyor.

Gelişmiş yapay zeka programı ChatGPT ile tüm teknoloji dünyasının çehresini değiştiren OpenAI, mayıs ayında bir etkinlik düzenleyerek GPT-4 Omni (GPT-4o)’yi resmi olarak tanıttı. Bu yeni versiyonun en dikkat çekici özelliği ise sesli sohbet özelliğine sahip olmasıydı. ChatGPT’yi bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bir teknolojiye çeviren bu sesli mod, bu etkinlikte gerçekleştirilen ilk demosuyla büyük ses getirdi. Ancak sonrasında yaşanan tartışmalar, bu modun çıkışını geciktirdi.

O günden beri çıkışı heyecanla beklenen sesli mod, nihayet kullanıma sunuluyor. Hatta ChatGPT’nin paralı versiyonunu kullanan az sayıda kullanıcıya bu özellik dün itibarıyla sunuldu. Sesli modu şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı kullanabiliyor olsa da bu sayının çok yakında artacağı düşünülüyor. OpenAI, bu sonbaharda bu özelliğin tüm paralı abonelere sunulacağını söylüyor.

chatgpt sesli mod 3

Öte yandan kullanıcılara sunulan sesli GPT’deki seslendirmenin ilk demodakinden farklı olması dikkat çekti. Hatırlarsanız o demodaki ses, Scarlett Johansson’ın Her filmindeki sesine benzetilmiş, hatta Johansson bu yüzden OpenAI’a dava açmıştı. Johansson’ın sesini izinsiz kullandığı için başı epey ağrıyan Open, ChatGPT’nin bu sesli versiyonunu kullanıcılara sunmadan önce seslendirmeyi değiştirdi.

Bu sesli mod, OpenAI’ın kurtuluşu olabilir. Çünkü şirket her ne kadar yapay zeka alanına öncülük ediyor olsa da şu an için geliri kısıtlı olduğu için milyarlarca dolar zarar ediyor. Bu zararın önüne geçilmesi içinse yeni bir gelir kapısı açılması gerekiyor. Paralı versiyona daha fazla kullanıcı çekeceğine kesin gözüyle bakılan bu sesli mod, şirketin sıkıntılarına çözüm olabilir.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir