OpenAI, ücretsiz GPT-4o modelini sundu

OpenAI ChatGPT manipülasyonunu engelledi

OpenAI ücretsiz GPT-4o modelini kullanıma sundu. İşte tüm detaylar.

OpenAI Pazartesi günü, şirketin “çok daha doğal insan-bilgisayar etkileşimine” bir adım daha yaklaştığını söylediği yepyeni bir yapay zeka modeli olan GPT-4o’yu duyurdu. Yeni model, herhangi bir metin, ses ve görüntü kombinasyonunu girdi olarak kabul ediyor ve her üç formatta da çıktı üretebiliyor. Aynı zamanda duyguyu tanıyabiliyor, konuşmanın ortasında onu kesmenize olanak tanıyor ve konuşmalar sırasında neredeyse bir insan kadar hızlı tepki verebiliyor. Canlı yayınlanan bir sunum sırasında OpenAI CTO’su Mira Murati, “GPT-4o’nun özelliği, ücretsiz kullanıcılarımız da dahil olmak üzere herkese GPT-4 seviyesinde zeka sağlamasıdır” dedi. “Kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda ilk kez ileriye doğru büyük bir adım atıyoruz.”

OpenAI, ücretsiz GPT-4o modelini sundu

Sunum sırasında şirket, GPT-4o’nun İngilizce ve İtalyanca arasında canlı olarak tercüme edildiğini, bir araştırmacının kağıt üzerinde doğrusal denklem çözmesine yardımcı olduğunu gösterdi. Başka bir OpenAI yöneticisine sadece nefesini dinleyerek derin nefes alma konusunda rehberlik sağladığı da duyuruldu.

GPT-4o’daki “o”, modelin çok modlu yeteneklerine bir gönderme olan “omni” anlamına geliyor. Bu, şirketin önceki modelleri olan GPT-3.5 ve GPT-4’ten farklı; bu modeller, kullanıcıların yalnızca konuşarak soru sormalarına, ardından konuşmayı metne dönüştürmelerine olanak tanıyordu.  OpenAI, önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni modeli ücretsiz ChatGPT kullanıcıları da dahil olmak üzere herkesin kullanımına sunacak ve ayrıca ChatGPT’nin başlangıçta Mac için olan ve ücretli kullanıcıların bugünden itibaren erişebileceği bir masaüstü sürümünü yayınlayacak.

Resident Evil Remake’lerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor