ChatGPT’nin Heyecanla Beklenen Sesli Modu Ertelendi

ChatGPT sesli mod

ChatGPT’nin geçtiğimiz ay tanıtılan sesli modunun çıkışı gecikecek. Şirket, heyecanla beklenen bu modun çıkışının bir kez daha ertelendiğini açıkladı.

Gelişmiş yapay zeka programı ChatGPT ile tüm teknoloji dünyasının çehresini değiştiren OpenAI, geçtiğimiz ay bir etkinlik düzenleyerek GPT’nin yeni bir versiyonunu tanıttı. GPT-4o ya da GPT-4 Omni adını taşıyan bu yeni versiyonun en dikkat çekici özelliği sesli sohbet özelliğine sahip olmasıydı. GPT’nin bu yeni versiyonu sayesinde ChatGPT’nin bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bir programa dönüşmesi, büyük ses getirdi. Dahası bu özelliğin çok yakında tüm kullanıcılara sunulacağı söyleniyordu. Ancak OpenAI için işler planlandığı gibi gitmiyor.

OpenAI, dün Discord sunucusu üzerinden bir açıklama yaparak heyecanla beklenen sesli modun çıkışının gecikeceğini duyurdu. Şirket normalde bu sesli modu haziran ayı sonu gibi sınırlı sayıda kullanıcıya sunmayı planlıyordu. Ancak bazı sorunların hala giderilememiş olması, bunu imkansız hale getirdi. Şirket şimdi bu özelliği temmuz ayında kullanıcılara sunacağını söylüyor. Ancak o zaman da bu özelliğin az sayıda kullanıcıya sunulması bekleniyor.

chatgpt sesli mod 3

OpenAI’ın bu özelliği kullanıcılara sunma konusunda karşılaştığı sorunların başında bu özelliği aynı anda milyonlarca insana sunmak için gerekli işlemci gücünün çok çok yüksek olması geliyor. Şirket bu sorunun etrafından dolaşabilmek için, bu sürecin daha az güç tüketeceği bir versiyon yaratmaya çalışıyor. Öte yandan bu özelliğin sebep olabileceği yasal sorunlar da şirketin gözünü korkutuyor. Bu yüzden şirket bu özelliği ChatGPT’ye eklemeden önce sakıncalı olabilecek işlemleri belirleyip engellemek için ince eleyip sık dokuyor. Son dönemde tartışmalı bir şirkete dönüşen OpenAI, olası bir hata yüzünden kendisini yasal bir sürecin merkezinde bulmak istemiyor.

Realme GT 6’nın Daha Gelişmiş Bir Versiyonu Geliyor