ChatGPT Sesli Mod 100’e Kadar Sayamıyor

ChatGPT sesli mod

Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan ChatGPT sesli modun, 1’den 100’e kadar hızlıca sayma gibi basit görünen bir konuda sıkıntı yaşaması şaşkınlık yarattı.

Gelişmiş yapay zeka programı ChatGPT ile tüm teknoloji dünyasının çehresini değiştiren OpenAI, mayıs ayında bir etkinlik düzenleyerek GPT-4 Omni (GPT-4o)’yi resmi olarak tanıttı. Bu yeni versiyonun en dikkat çekici özelliği ise sesli sohbet özelliğine sahip olmasıydı. ChatGPT’yi bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bir teknolojiye çeviren bu sesli mod, bu etkinlikte gerçekleştirilen ilk demosuyla büyük ses getirdi. O günden beri heyecanla beklenen bu sesli mod, geçtiğimiz günlerde kullanıma sunuldu. Ancak kullanıcılar bu sesli modu test edip sınırlarını zorladıkça, bu sesli modun kusurları da ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki OpenAI’ın o hayranlık kazanan yapay zekası 100’e kadar saymakta zorlanıyor.

chatgpt sesli mod 3

Yapay zeka alanında içerik üreten sosyal medya kullanıcılarından biri olan Cristiano Giardina, ChatGPT’nin sesli modundan 1’den 100’e kadar saymasını ama bunu yaparken sayılar arasında nefes almadan, üst üste saymasını istedi. İlk başta bu isteği yerine getirmekte güçlük çeken ve aynı insanlar gibi kendisinin de nefeslenmesi gerektiğini söyleyen GPT, sonunda bu isteği yerine getirdi. Ama bu kez de rakamları hızlıca saymakta zorluk yaşadı. İlk denemesinde 60’lara geldiğinde saymayı bırakan GPT, ikinci denemesinde ise belli bir noktadan sonra rakamları karıştırdı ve araya alakasız rakamlar katmaya başladı. Bu kadar gelişmiş bir yapay zekanın 1’den 100’e saymakta zorluk çekmesi şaşkınlık yarattı.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek