Black Mirror’ın senaristi: ChatGPT’nin yazdığı senaryo berbattı!

chatgpt

Dünyayı kasıp kavuran yapay zeka aracı ChatGPT, Black Mirror’ın bir bölümünden fırlamış gibi görünebilir ama dizinin senaristlerinin yerini alacak kadar yetenekli değil.

Black Mirror’ı televizyon dünyasına kazandıran Charlie Brooker, Empire Magazine’e verdiği röportajda Black Mirror’ın bir bölümünü ChatGPT‘ye yazdırmaya çalıştığını, ancak sonucun çok kötü olduğunu söyledi. Ünlü yapımcı, “Birçok kişi gibi ChatGPTnin neler yapabileceğini merak ettim. İlk yaptığım iş, bir Black Mirror bölümü yazdırmak oldu. ChatGPT’nin yazdığı senaryo en başta makul görünüyordu, ama biraz daha detaylı bakınca saçma sapan berbat bir şey olduğunu gördüm. Bu kabul edilemez bir şeydi” dedi.

Geçtiğimiz kasım ayında yayınlanan ChatGPT, üretken bir yapay zeka. Fakat eleştirmenler ChatGPT’nin orijinal bir şey oluşturmadığını, bilinen ve var olan bilgileri her seferinde birbirine karıştırarak yanıtlar verdiğini söylüyor. Bu yüzden de yapay zeka aracına yazdırılan hikayelerin, senaryoların, kitapların ve diğer içeriklerin iyi olmadığını belirtiyorlar.

chatgpt

AGI seviyesinde yapay zeka ile işler değişebilir. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI düzeyi, insan seviyesinde veya yakın yapay zeka oluyor. Kısa süre önce Google DeepMind CEO’su Demis Hassabis, insan seviyesinde yapay zekanın 2033’ten önce ortaya çıkacağını belirtti. Hassabis, “Son birkaç sene içinde olan gelişmeler inanılmaz. Bu ilerlemenin yavaşlaması için herhangi bir neden görmüyorum. Hatta hızlanabileceğini bile düşünüyorum. Bence AGI seviyesinde yapay zeka birkaç yıl veya 10 yıl içinde gelebilir. Bunun olacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Nisan ayı başında GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceği ileri sürülmüştü. Yazılım mühendisi ve geliştirici Siqi Chen yazdığı tweet’te, OpenAI içindeki bazı çalışanların GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceğine inandığını ileri sürdü. Chen, daha sonra başka bir tweet atarak, GPT-5 ve AGI’le ilgili iddiasının OpenAI içindeki herhangi bir şeyi temsil etmediğini söyledi. Sonuç olarak dedikoduların fitilini de ateşlemiş oldu. Raporlananlara göre OpenAI, GPT-5‘in eğitimini 2023 sonuna kadar bitirmek istiyor. GPT-5’ten önce ara sürüm çıkabilir. OpenAI’nin, GPT-4.5 sürümünü Eylül veya Ekim gibi yayınlaması bekleniyor.

Apple yanlışlıkla iOS 17 geliştirici beta sürümünü herkese yayınladı