iPhone 16 Ultra geliyor

iphone 16 ultra

Apple’ın gelecek nesil iPhone’ları hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı. Aslında bu rapor daha önce gündeme gelen bir söylentiyi onaylıyor. Apple, 2024’te iPhone 16 Ultra’yı tanıtabilir.

iPhone dedikoduları bitmek bilmiyor. Bir yanda iPhone 15 serisi hakkında söylentiler varken, diğer yandan da iPhone 16’larla ilgili çeşitli iddialar var. Koreli endüstri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapora göre Apple, 2024’te iPhone 16 Ultra modelini çıkarabilir. Kaynak, yeni modelin uzun zamandır şirketin gündeminde olduğunu, hatta Apple’ın daha önce çıkarmak istediğini sonradan ertelediğini ileri sürdü. Pro modellerinin de üstünde konumlandırılacak Ultra’nın ne gibi özelliklerinin olacağı belli değil.

Apple hakkındaki haberleriyle tanıdığımız teknoloji gazetecisi Mark Gurman da, iPhone 16 Ultra’nın çıkabileceğini iddia etmişti. Gurman, Ultra’nın Pro modelleri dışında satılmayacağını, Pro Max’in yerini alabileceğini belirtmişti. Yeni rapor ve Gurman’ın önceki söyledikleri belirli bir noktaya kadar birbiriyle uyumlu. Ancak yeni dedikoduda iPhone 16 Ultra’nın ayrı bir model olabileceğinin altı çiziliyor.

iphone 16 ultra

Kısa süre önce ekran analisti Ross Young da, iPhone 16 Pro ve Pro Max’in mevcut modellere göre daha büyük ekranlara sahip olacağını söyledi. Young’a göre iPhone 16 Pro‘da 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max’te ise 6.9 inç’lik ekran kullanılacak. Fakat Young, standart modeller olan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus hakkında ise herhangi bir şey demedi. Eğer ünlü analistin dedikleri doğruysa yeni ekranlar, iPhone serisi için şimdiye kadarki en büyük ekranlar olacak. Karşılaştırma yapmak gerekirse şu anda satışta olan iPhone 14 Pro’da 6.1 inç, Pro Max’te ise 6.7 inç ekran yer alıyor. Yıl sonunda piyasaya sürülecek olan iPhone 15 ailesinin ekran boyutlarında değişiklik olması beklenmiyor.

ChatGPT-4 ücretsiz olarak nasıl kullanılır?