ZTE’den katlanabilir ekranlı telefon geliyor

ZTE nubia Z60 Fold

Katlanabilir ekranlı telefonların sayısı yavaş yavaş artıyor. Mesela birkaç gün önce dedikodularda adını sıklıkla duyduğumuz Google Pixel Fold resmen açıklandı. Önümüzdeki dönemde daha fazla katlanabilir telefon göreceğiz. Bunlardan biri de ZTE nubia Z60 Fold olacak.

İddia edilenlere göre ZTE, nubia Z60 Fold isimli ilk katlanabilir ekranlı telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor. NX801J model numarasına sahip telefonda 7.3 inç’lik katlanabilir AMOLED ekran yer alacak. Cihaza gücünü Qualcomm 8 serisi bir yongadan alacak. Yonganın ne olduğu hakkında bilgi verilmese de, Snapdragon 8 Gen 2 olabileceği tahmin ediliyor. Kaynağın söylediklerine bakarsak, ZTE nubia Z60 Fold‘da 12 GB RAM, 256/512 GB dahili depolama alanı, 5000 mAh kapasiteli pil ve 100W şarj desteği olacak.

Bu iddiaya ek olarak Çin’in sosyal medyası Weibo’da cihazın kamerası hakkında ilginç bir rapor paylaşıldı. Bu rapora göre katlanabilir ekranlı telefonda 64 MP’lik ana sensör ve 12 MP’lik sensörün yer aldığı ikili kamera bulunuyor. İç kısımda da 16 MP’lik selfie kamerası kullanılacak. Ana sensör, nubia Z50 ve Z50 Ultra’da kullanılan 64 MP’lik sensör olabilir. ZTE’nin halihazırda elinde olan bu kamerayı kullanması şaşırtıcı olmaz.

ZTE nubia Z60 Fold

ZTE nubia Z60 Fold’un bu senenin 4. çeyreğinde yani Ekim ve Aralık ayları arasında, üç farklı renk seçeneğiyle geleceği ileri sürülüyor. Tüm bu söylentilere rağmen telefonunda dış ekranı hakkında şimdilik herhangi bir detay bilinmiyor. Önümüzdeki haftalar içinde ZTE’nin katlanabilir ilk telefonuyla ilgili daha fazla bilgi ortaya çıkacaktır. Şimdilik söylenenler bunlarla sınırlı.

Bazı piyasa analistleri önümüzdeki 3 yıl içinde katlanabilir ekranlı telefonların fiyatlarında düşüş olmasını bekliyor. Böylece bu modeller daha fazla tüketici tarafından ulaşılabilir hale gelecek. Analistlere göre tedarikçilerin maliyeti düşürmeye yönelik yeni yatırımları var. Faaliyete geçecek yeni nesil seri üretim hatlarıyla birlikte maliyet azalacak.

Microsoft Xbox kullanıcıları için yoğun mesai harcadı