OpenAI’da Sürpriz Ayrılık

ChatGPT kullanıcılarına büyük müjde

Teknoloji dünyası OpenAI’ın ses getiren yeni duyurularını konuşurken, şirketten başka bir haber daha geldi. OpenAI’dan kritik bir isim ayrıldığını açıkladı.

OpenAI‘ın kurucularından ve baş mühendislerinden biri olan Ilya Sutskever, OpenAI’dan ayrıldığını duyurdu. Sutskever, Sam Altman, Mira Murati ve diğer ekip arkadaşlarının güvenli ve faydalı AGI’yi geliştireceğine inandığını belirtti. Bilmeyenler için AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor.

Ilya Sutskever’in Twitter’da yaptığı açıklama şu şekilde: “10 yıl sonra ayrılma kararı aldım. Şirket gidişatı mucizevi şekilde devam ediyor. OpenAI’ın, Sam Altman, Greg Brockman, Mira Murati, Jakub Pachocki’nin liderliği altında güvenli ve faydalı bir AGI geliştireceğinden eminim. Sizlerle birlikte çalışmak bir onur ve ayrıcalıktı. Herkesi çok özleyeceğim. Bundan sonrası için de heyecanlıyım. Kişisel olarak çok önemli olan bir projem var, ayrıntılarını zamanı geldiğinde açıklayacağım. Her şey için teşekkür ederim hoşçakalın.”

Sutskever neler yapacak belli değil. Fakat bazı eleştirmenler Sutskever’in kendi şirketini kurup, yapay zekadan devam edeceğini düşünüyor.

openai

OpenAI, GPT-4o’la gündemi meşgul ediyor. Yeni büyük dil modeli GPT-4o’yu kullanmak için ChatGPT Plus aboneliğine gerek yok. Yani yeni model ücretsiz kullanıma açık. Şirket, GPT-4o’nun GPT-4 düzeyinde olduğunu söyledi. Fakat firma bununla birlikte GPT-4o’nun daha hızlı olduğunu, metin, ses ve görüntü yeteneklerinin geliştirildiğini belirtiyor. GPT-4o sayesinde ChatGPT ile gerçekçi konuşmalar yapılacak. Tabii ki bu konuşmalar gerçek zamanlı olacak. ChatGPT yabancı dil konuşma pratiği için yardımcı olabilir.

Kullanıcılar ChatGPT’ye konuşmanın vurgusunu, tonunu değiştirmesini söyleyebilecek. Mesela ChatGPT’nin bir korku hikaye anlattığını düşünün, kullanıcı yapay zekanın dümdüz anlatım yerine hikayeye uygun şekilde anlatım yapmasını söyleyecek. ChatGPT böylece hikayenin korkunç kısımlarında sesini daha yükseltip, daha sert tonla anlatım yapabilecek. ChatGPT Plus aboneliği olmayan kullanıcılar eski GPT-3.5 modeliyle sınırlıydı.

Poco F6’nın Hangi Yonga Setini Kullanacağı Açıklandı