CD Projekt RED tarafında büyük şok!

Cyberpunk 2077 dudak hareketleri

Geçtiğimiz günlerde Cyberpunk 2077’nin ertelendiğini açıklayan CD Projekt RED tarafında olumsuz bir hava hakim. İşte detaylar.

2020’nin en çok beklenen oyunlarından birisi de Cyberpunk 2077’ydi. The Witcher serisinin yaratıcısı olan CD Projekt RED’in geliştirdiği oyun şimdiye kadar defalarca ertelenmişti. Nihayetinde geçtiğimiz ay oyunun Gold sürüme ulaştığı yani yapım aşamasının bittiği belirtilmişti. Doğal olarak oyun severler oyunun artık ertelenmeyeceğini ve söz verildiği üzere Kasım ayında çıkacağını bekliyorlardı.

Fakat beklenen olmadı ve yapımcı stüdyo Cyberpunk’ın çıkış tarihini Aralık ayına kaydırdı. Bu durumun temel sebebi olarak da oyunun şimdiki nesilde yer alan konsollardaki performansı öne sürülmüştü.

Bu erteleme haberi yapımcı ekibe tahmin edilenden çok daha fazlasına mal oldu.

Cyberpunk 2077 çizgi romanı

CD Projekt RED erteleme yüzünden değer kaybetti

Hali hazırda borsada işlem gören yapımcı stüdyonun hisselere erteleme haberiyle birlikte düşüşe geçti. Sadece birkaç gün içerisinde CD Projekt RED’in hisse değeri yüzde 25 oranında düştü. Bu da neresinden bakarsanız bakın yapımcı ekip için büyük bir kayıp anlamına geliyor.

Elbette bu düşüşte stüdyo hakkında çıkan crunch haberlerinin de etkisi hayli fazla olabilir. Şimdilik konu hakkında net bir açıklama yok. Bu arada dip not olarak belirtelim. Crunch iş dünyasında uzun çalışma saatleri olarak biliniyor. CD Projekt RED’in de çalışanlarını uzun süre iş başında tuttuğu ve şartların çok iyi olmadığı dedikoduları yayılmıştı.

Samsung Galaxy Store oyunlara odaklanacak