Samsung Galaxy Store oyunlara odaklanacak

samsung galaxy store

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, pandemi nedeniyle evlerine kapanan ve eğlenceyi video oyunlarında arayan milyarlarca insanı görünce politika değişikliğine mi gidiyor?

Mobil telefon üreticisi Samsung Galaxy Store üzerinde oyunları ön plana çıkarma kararı aldı. Böylece daha fazla kullanıcısını Galaxy Store üzerinden dağıtılan oyunlara yönlendirmek istiyor.

Galaxy Store’da bugüne kadar tüm uygulamalara kategorik olarak ulaşmak mümkündü. Samsung artık Store’un giriş sayfasını ikiye ayırarak daha girişte uygulamalar ve oyunlar olarak iki farklı sekme sunacak.

Samsung Galaxy Store oyun severlerin uğrak yeri mi olacak?

Samsung ayrıca kullanıcılarını oyun oynamaya teşvik etmek için, Galaxy Store üzerinden satın alınan her oyun için ödül puanı verecek. Koreli firma ayrıca oyun sekmesi içinde oyunları tavsiye edecek ve ön incelemesini yapacak editör yorumları ve küratör tavsiyeleri de  gösterecek.

samsung galaxy store

Samsung’un video oyun mağazası açma konusundaki önemli bir neden de, Apple ve Google’ın Epic Games ile kavgaya tutuşması olabilir. AppStore ve Play Store üzerinden kaldırılan Fortnite oyununun milyonlarca oyuncusu artık oyunu mobil oynayabilmek için Galaxy Store’dan telefonlarına yükleyebilecekler.

Windows 10 Cobalt güncellemesi yenilikler ile geliyor

Ancak daha da önemlisi, Samsung çok büyük hızla yükselen mobil oyun pazarında artık kendine büyük bir pasta dilimi istediğini ortaya koymuş oldu.

Peki siz ne düşünüyorsunuz. Galaxy Store’u kullanıyor musunuz? Bu uygulama marketinin, Android Play Store’dan daha güçlü bir oyun pazarı olabileceğini düşünüyor musunuz?