PS5 Yaşam Döngüsünün Son Aşamasına Girdi

123 6

Japon teknoloji devi Sony, PS5 satışlarının beklentileri karşılayamamasının ardından konsolun yaşam döngüsünün son aşamasına girdiğini belirtti.

Sony, 31 Mart 2025’te sona erecek mali yıl için PS5 satışlarını 25 milyon olarak hedeflemişti. Fakat 2023 tatil döneminde agresif promosyonlara rağmen PS5 satışları beklenenin altında kaldı ve Sony bu yüzden hedefini 21 milyona düşürdü. Bloomberg’in haberine göre Sony’nin kıdemli başkan yardımcısı Naomi Matsuoka, PS5 satışlarının düşmeye başlamasını beklediklerini söyledi. Satışlardaki düşüşün Nisan 2024’te başlayıp Mart 2025 sonuna kadar sürecek mali yıldan itibaren gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Naomi Matsuoka yaptığı açıklamada, “PS5 yaşam döngüsünde son aşamaya girmeye başladı. Bu nedenle kâr ve satışlar arasındaki dengeye daha fazla önem vereceğiz” dedi.

sony

PS5 pandemi döneminde Kasım 2020’de piyasaya sürüldü ve 3 yıldan biraz daha uzun süre içinde toplamda 54.7 milyon adet sattı. Konsol önümüzdeki kasım ayında 4. yaşına girecek.

İddia edilenlere göre kasımda PS5 Pro modeli tanıtılabilir. Şirketin tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir raporda, şirketin PS5 Pro için hazırlıklar yaptığı ileri sürüldü. Sektörden bazı analistler Japon teknoloji devinin PS5 Pro’yu çıkarmayacağını ve 2026’da PS6’ya geçiş yapabileceğini öngörüyor. Eski tarihli söylentilerde de PS6’nın en erken 2026’da geleceği iddia edilmişti.

Üç Yeni Oyun DLSS Güncellemesi Alıyor!