Capcom ‘milyonlar satacak’ yeni bir oyun çıkarmayı planlıyor

Marvel vs. Capcom Infinite

Oyun sızıntılarıyla tanıdığımız Dusk Golem bir süre önce Capcom’un 2023 sonunda büyük bir oyun duyurusu yapacağını söylemişti. Şimdi bu iddiayı doğrulayan bir haber ortaya çıktı.

Capcom bu sene Resident Evil 4 ve Street Fighter 6 ile yüksek gelir elde etti. İki oyun da iyi sattı. Geçtiğimiz günlerde Resident Evil 4 Remake’in satışlarda 5 milyonu geçtiği açıklandı. Japon geliştirici için işler bir hayli iyi gidiyor diyebiliriz. Yakın zamanda çıkan Exoprimal isimli başka bir oyun daha var. Capcom’a göre Exoprimal’in oyuncu sayısı 1 milyonu buldu, ancak yapım bir yandan eleştirilerin hedefi oldu. Tüm bunlar olurken ünlü oyun stüdyosu hakkında başka bir haber ortaya çıktı.

Bloomberg’ten Takashi Mochizuki’ye göre Capcom son üç aylık kazancını açıklarken, henüz duyurulmamış olan ve ‘milyonlar satacağı’ tahmin edilen yeni bir oyun çıkarmak istediğini de doğruladı. Şirket söz konusu oyunu mali yılın sonuna kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Mali yıl 31 Mart 2024’te sona erecek. Yani oyunu Mart ayında veya belki daha önce görebiliriz.

capcom

Sızıntı kaynağı Dusk Golem, Capcom’un yıl sonunda büyük bir oyun duyurusu yapacağını ve gizemli oyunun 2024’te çıkacağını ileri sürmüştü. Takashi Mochizuki’nin paylaştığı haber de Dusk Golem’i doğruluyor diyebiliriz.

Yeni oyun ne olacak? Monster Hunter serisinin bir sonraki ana oyunu olabilir. Şirket şu anda Dragon’s Dogma 2 üzerinde de çalışıyor, fakat çıkış tarihi belli değil. Bilim kurgu aksiyon oyunu Pragmata bir kere daha ertelendi ve yeni baştan yapılmaya başlandı. Ne zaman çıkacağı belirsiz. İddialara bakacak olursak Dino Crisis veya Lost Planet’in yeni oyunu olabilir. Bir süre önce isimsiz sektör kaynakları, Capcom’un uzun zamandır eski serilerden birini yeniden canlandırmak istediğini belirtmişti. Neler olacağını ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz.

iQOO Z7 Pro’nun tasarımı ortaya çıktı