Capcom Devam Oyunları İçin Şart Koydu!

Capcom Devam Oyunlari Icin Sart Koydu

Japon menşeli oyun devi Capcom, son dönemlerde çıkan yeni nesil konsollarda oldukça pasif bir görüntü sergilemesi dikkat çekti.

Street Fighter gibi başarılı bir dövüş oyununu sektöre kazandıran firmanın son yıllardaki durgunluğu çıkış yapan yeni oyunların seri olarak devam etmesinin önüne geçiyor.

Capcom Devam Oyunlari Icin Sart Koydu!

Japon merkezli oyun devi Capcom’un son yıllarda çıkan yeni nesil oyun konsollarındaki pasif duruşu, yeni çıkış yapan oyunların seri olarak devam ettirilebilmesinin önüne geçiyor. Bundan dolayı piyasaya çıkardıkları oyunların seri olarak devam edebilmesi için şart koydu.

Capcom tarafından yapılan açıklamaya göre devam oyunlarının gelebilmesi için çıkış gerçekleştiren oyunun en az 2 milyon adet satış gerçekleştirmesi gerekiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle;

Örnek verecek olursak eğer bir oyunumuz 2 milyon adet satmazsa devam oyunu için projeleri frenliyoruz. Çünkü biz bu oyun için yeterli beceriyi sergileyememişiz ve bu nedenle oyun az satmıştır. Bu sebeple buradan edindiğimiz tecrübeleri başka bir oyuna aktarmayı daha uygun buluyoruz.

Bu zamana kadar Capcom tarafından çıkarılan oyunlardan Resident Evil, Devil May Cry ve Street Fighter gibi oyunlar şirketin koyduğu 2 milyonluk satış barajını geçen oyunlar listesinde dikkat çekiyor. Bununla beraber Onimusha, Dead Rising, Megaman, Dragon’s Dogma gibi oyunlarında oldukça popüler ve artan satış oranlarına sahip olmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Bakalım Capcom istediği rakamlara yeni nesil konsollar üzerinde ulaşabilecek mi beraber göreceğiz.

Almanya’dan Google’a Sert Tepki!