Ata Demirer’in yeni filmi Bursa Bülbülü, Disney+’ta yayınlandı

Bursa Bülbülü

Ünlü komedyen Ata Demirer’in merakla beklenen yeni filmi Bursa Bülbülü, bugün Disney+’ta izleyici ile buluştu.

Geçtiğimiz yılın ortalarında Türkiye pazarına giriş yapan Disney+, hizmet verdiği diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de lokal yapımlara imza atıyor. Daha çıkışta Kaçış dizisini izleyicilerle buluşturan Disney+, sonraki dönemde de yerli işlere imza atmaya devam etti.

Yılbaşında Gülse Birsel’in yeni Yılbaşı Gecesi’ni yayınlayan, kısa süre sonra Recep İvedik 7’yi ilk kez izleyicilerle buluşturan Disney+, bu kez de Ata Demirer’in merakla beklenen yeni filmi Bursa Bülbülü’nü abonelerine sundu. Yılbaşı Gecesi ve Recep İvedik 7 gibi Bursa Bülbülü de Disney+’a özel. Yani sinemalarda gösterime girmeden doğrudan Disney’in platformuna geldi.

Ata Demirer’in senaryosunu da yazdığı filmin konusu şöyle:

bursa bulbulu 3

En büyük hayali bir kaset çıkarmak olan Cengiz, Bursa’da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapar. Onun hayatı, Taşkın ile karşılaşmasıyla bambaşka bir hal alır. Cengiz, Taşkın’ın ünlü bir bestekar olan babasının yeni parçasını duyunca, çok tutacağını düşündüğü bu parçayla ilk kasetini çıkarmak için harekete geçer. Bu amaçla da ağabeyinden borç alır. Ancak Taşkın bu parayı babasından habersiz bir bülbül sesli bir kanaryaya yatırınca, Cengiz kendisini Taşkın ve Taşkın’ın kardeşi Arzu ile birlikte birbirinden talihsiz bir dizi olayın içinde bulur.

Filmden bir yandan Cengiz ile Arzu arasında filizlenen aşk hikayesi anlatırken, bir yandan Bursa’nın müzik camiası ekrana taşınıyor. Filmden dönemin arabesk müziğinin tanıdık simaları yan karakterler olarak boy gösteriyor.

PC satışları yeniden düşüşe geçti