Apple kendi ekranlarını kullanmaya başlayacak

iphone 15

Apple mobil cihazlarında kendi ekranlarını kullanmak için düğmeye bastı. Bunun ilk örneklerini 2024’te görmeye başlayabiliriz.

Apple, iPhone ve iPad gibi ürünlerindeki yonga setleri gibi kritik parçaları kendisi hazırlıyor olsa da modem veya ekran gibi pek çok parçayı başka şirketlerden satın alıyor. Örneğin Qualcomm’un mobil modemini kullanan şirket, ekran konusunda ise Samsung gibi diğer şirketlere sipariş veriyor. Ancak şirket bu dışa bağımlılıktan mümkün olduğunca kurtulmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bir yandan kendi mobil modemi üzerinde çalışmaya devam eden Amerikalı teknoloji devi, bir yandan da mobil cihazlarında kendi ekranlarını kullanmak için ilk adımları atıyor.

Apple Watch "Extreme Sports" versiyonu bu yıl içinde geliyor

Bloomberg’in haberine göre Apple, bundan sonra mobil cihazlarında kendi ekranlarını kullanmak için çalışmalara başladı. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre, şirketin kendi hazırladığı ekranları kullanacak ilk cihazı 2024 yılında çıkacak Apple Watch olacak. İki yıl sonar gelecek bu akıllı saat modelinde, şu anki OLED ekranların yerini şirketin kendi geliştirdiği microLED teknolojisini kullanan ekranlar kullanacak.

Amerikalı teknoloji devi ilk olarak akıllı saatlerinde kullanacağı bu ekran teknolojisini, daha sonra iPhone ve iPad gibi diğer ürünlerinde de kullanmaya başlayacak. Ancak bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Sadece 2024’ten sonra olacağı biliniyor. Şirketin kendi geliştirdiği ekranların hem daha parlak olacağı hem de canlı renkleri olacağı söyleniyor.

PC satışları yeniden düşüşe geçti