Aquaman, Türkiye’de de zirvede

aquaman

DC evreninin gişe bazında en başarılı filmi olma konusunda emin adımlarla ilerleyen Aquaman, Türkiye’de de açılışı zirvede gerçekleştirdi. İşte detaylar.

DC sinematik evreninin son filmi olan Aquaman gişede beklentilerin üzerinde bir performans sergiliyor. ABD’de yaklaşık olarak 10 gün önce vizyona giren yapım, iki hafta üst üste zirvede yer almayı başarmıştı.

Aquaman beklenildiği şekilde Türkiye’deki açılışını da zirvede gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren film, üç gün içerisinde 238.346 izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı.

Şimdiye kadar dünya çapında 750 milyon doları aşkın bir hasılata imza atan film, Justice League’i geride bırakmış durumda. Aquaman eğer 900 milyon dolarlık gişe başarısına imza atabilirse, DC sinematik evreninin en çok hasılat elde eden filmi olacak.

Türkiye’de geçen hafta en çok izlenen filmler

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu ülkemizde en çok izlenen filmler de netlik kazandı. Vizyona yeni giren yerli yapımlardan Börü 195.311 izleyici ile en çok izlenen ikinci film oldu. 2018’in başarılı filmlerinden biri olan Bizim için Şampiyon geçtiğimiz hafta sonu 164.209 kişi tarafından izlendi ve toplamda 1.317.980 seyirciye ulaştı.

Ata Demirer’in senaryosunu yazıp oynadığı Hedefim Sensin ise 164.209 seyirciyle toplamda 1.575.868 kişi tarafından izlenmiş oldu. Hedefim Sensin, 2018’in en çok izlenen 10 filmi arasına girmeyi de başardı.

Gişe hasılatıyla tüm dünyada hayal kırıklığı yaratan Bumblebee, Türkiye’de de beklenen ilgiyi görmedi. Vizyondaki ikinci haftasını geride bırakan yapım 55.707 kişi tarafından izlendi.

Ocak ayında gösterime girecek filmler