Realme GT Neo 5 sertifika alırken görüldü

Realme GT Neo 5

Önümüzdeki ay resmen tanıtılacak olan Realme GT Neo 5, TENAA’dan sertifika alırken görüldü. Bu sayede telefonun teknik özellikleri netlik kazandı.

Özellikle son bir ayda çeşitli sızıntılarla karşımıza çıkan Realme GT Neo 5’in çok yakında piyasaya sürüleceği kısa süre önce Realme tarafından doğrulanmış, şirket tarafından yapılan açıklamada GT Neo 5’in 240 W şarj hızına sahip ilk telefon olacağı duyurulmuştu. Çinli telefon üreticisi henüz bu telefonu resmi olarak tanıtmadığı için şarj hızı dışında telefonun teknik özellikleri resmi olarak açıklanmamış olsa da gelen son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özellikleri büyük ölçüde netlik kazandı.

Çok yakında resmi olarak tanıtılması beklenen Realme GT Neo 5, TENAA’dan sertifika alırken görüldü. Bu sayede telefonun teknik özellikleri hakkında merak edilen pek çok detay ortaya çıktı.

Realme GT Neo 5

TENAA’da telefonun iki farklı versiyonu sertifika alırken görüldü. Bu iki model arasındaki fark ise batarya boyutunda karşımıza çıkıyor. Bu modellerden birinin batarya kapasitesi 4850 mAh, diğerinin ise 4450 mAh. Buradan yola çıkarak 240W şarj hızına sahip modelin 4452 mAh bataryası olacağını varsayabiliriz. Çünkü hızlı şarj teknolojisine yer açmak için batarya kapasitesinden feragat edilmesi gerekiyor. 4850 mAh bataryaya sahip modelin şarj hızının ise 150 W olması bekleniyor ki aslında bu da piyasadaki en hızlı şarj hızlarından biri demek.

Realme GT Neo 5, 6.74 inçlik AMOLED ekrana sahip. Telefon 3 GHz’lık sekiz çekirdekli bir işlemciden güç alıyor. Telefonun arka yüzünde üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 ve 2 megapiksellik iki yardımcı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

GT Neo 5, fiyatına göre farklı RAM ve dahili depolama alanı seçenekleriyle geliyor. RAM tarafından 8, 12 ve 16 GB olmak üzere üç seçenek bulunuyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara dört farklı seçenek sunuluyor: 128, 256, 512 GB ya da 1 TB.

PC satışları yeniden düşüşe geçti