Bu İsimlere Dikkat Virüs Size de Bulaşabilir

McAfee güvenlik yazılım firması, her sene internet üzerinden bir araştırma yaparak, kötü niyetli kimselerin, hangi ünlü kimselerin isimlerini kullanarak, kişilerin bilgisayarlarında ki bilgileri ele geçirmeye çalıştıklarını açıklamaktadır. Bu sene ki listenin başında ise, ünlü Lily Collins var.

Lily Collins 24 yaşında genç bir aktör. Bu kişinin üzerinden herhangi bir arama gerçekleştirildiğinde, açılan sayfalara tıklamadan önce, anti virüs programınızın çalışır olduğuna ve güncellemelerinin eksiksiz olduğundan emin olmanız gerekir. Çünkü tıklayacağınız Lily Collins ile alakalı dosyalarda, kötü niyetli kimselerin sakladıkları, virüsler sizlere bulaşabilir. İnternet aleminde ki güvenlik sorunlarıyla alakalı yazıları burada kaleme alırken, bu saldırıların giderek arttığına ve yeni yöntemler ile, kötü niyetli kimselerin ağına düşme işinin kolaylaştığından bahsetmiştik. İşte bu etik olmayan hackerların kullandığı yöntemlerden biriside budur. Popüler olan kimselerin isimlerini kullanarak, amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bu liste, McAfee firması tarafından yayınlanmaktadır.

130917_collins.hlarge

Bu listenin ilk onu çok öenemlidir. İlk onda yer alan popüler kimselerin aranması, tehlikeye davet çıkartıyor diyebiliriz. Bu isimler arasında bulunanlar; Sandra Bullock, Kathy Griffin, Avril Lavigne, Zoe Saldana gibi ünlü kadın aktörler ve mankenler var. İlk 10 arasında sadece erkek olarak yer alan isim ise, Jon Hamm’dır.

Liste her sene değişiyor. Kötü niyetli kimselerin bu isimleri nasıl tespit ettiğine gelince iş basit. Google aramalarında en üst rakamlara ulaşan isimleri kullanıyor. Yem olarak kullandığı isimler, milyonlarca kişi tarafından aratıldığından, bu isimlerle alakalı görseller, bedava oyunlar gibi değişik reklamlara yerleştirdikleri virüsleriyle hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar. Siz siz olun bu isimlerle alakalı aramalarınızda temkinli davranın. Geçen sene açıklanan listede başı çeken isim, Emma Watson’du. Diğer senede bu isimler değişebilir. McAfee güvenlik yazılım firması bunları deşifre etmek ve daha güvenli bir internet ağı sağlamak için çalışıyor. Bu uyarıları dikkat almakta fayda var. Çünkü düşülecek bir gaflette, bilgilerinizi başkalarına kazandırmış olursunuz. Daha güvenli bir internet için anti virüs programınızı sürekli güncel tutmayı unutmayın.