Siber Saldırının Bir Başka Yüzü

50568 3739

İnternet güvenliği ve adroid tabanlı akıllı telefonların güvenlik sistemlerine yönelik, kayıt edilen saldırıları, açıkları, güvenlik önlemlerini sürekli yazıyoruz. Araştırıyoruz. Bunun sebebi olarak, son zamanlarda artan siber saldırılar. Uzmanların yaptığı açıklamalarda siber saldırıların giderek, artacağını gösteriyor.

Geçenlerde büyük bir saldırıya maruz kalan Almanya Vodafone veri tabanından, 2 milyon müşterinin, isim, soyisim, adres, iletişim bilgileri ve banka hesap numaraları ele geçirildi. Bu saldırıyı kullanıcılarına mektupla haber vereceğini açıklayan şirket, bu olayın yaşanmasından dolayı muzdarip olduğunu müşterilerine iletti. İşin diğer bir trajik tarafı da, Vodafone yetkililerinin bu saldırının içeriden bir kişinin yardımı olmadan yapılamayacağıdır. Bir kişi üzerinde şüphelerin toplandığını açıklayan firma, gerekli işlemleri başlatmış. İşin acı kısmı, siber saldırılar sonucunda iştah kabartacak rakamlarda paraların zula edilmesi, siber saldırı timlerinin büyük şirketlerde eleman kazanarak, site saldırıları yapmaya başladığı ilk defa rastlanılan bir durum. Burada kötü niyetli kişilerin kullandıkları yöntemlere her zaman bir başkasını eklediklerini yazıyorduk. Şirketlerin içerisinden kimselerle anlaşarak, yaptıkları saldırılar da, yeni bir yöntem olarak kayıtlara geçti.

50568_3739

Riskin internet aleminde her geçen gün büyüdüğüne tanık olmaktayız. Bu riskleri en aza indirmek için geliştiren bir cihazı sizlere bir kez daha hatırlatmak isterim. Surfeasy adlı cihaz sayesinde internet tabanlı yapacağınız her türlü işlem, bankaların güvenlik kalkanları gibi şifreleniyordu. Rahat yanınızda taşıyabileceğiniz USB boyutunda bu alet, interneti daha güvenli hale getirmek için tasarlandı. Unutmayın ki, her yerden bilgilerinizin ele geçirebileceği çok yönlü bir dünyayı karşılamaktadır internet. Bu nedenle ne zaman, nerede, hangi işlemi yaptığınız muğlaktır. Bu derece büyük bir gezinti alanında, işleri ve güçleri, hırsızlık olan kimseler, sizlerin bilgilerini ele geçirmek için uğraşmaktadır.

Bu kötü niyetli kimselerin gayelerinin bilincin de olmak hayat kurtarır nitelikte bir durumdur. Bugün Vodafone Almanya’ya yapılan saldırılar, Türkiye’de de, gerçekleşebilir. Ancak bunun önlemleri alındığı takdirde, hayatımıza kolaylık sağlayan internet dünyası, daha güvenilir ve etkili bir hale gelecektir. Herkese güvenli sörfler dileriz.