Java Yazılımı Hacker’lar Tarafından Bilgisayarınıza Sızmak İçin Kullanılıyor

java

Java programı pek çoğumuzun bilgisayarında bulunan bir yazılımdır. Çünkü işlevsel açıdan bilgisayarımızda pek çok uygulamanın çalışmasını sağlamak gibi önemli bir yere sahiptir. Ancak yapılan araştırmalar bu işlevsel yazılımın aynı zamanda kötü niyetli kimseler tarafından bilgisayarlara sızmak için kullanılan bir yazılım olduğu ortaya çıktı.

F-Secure firmasının yaptığı araştırmalar neticesinde Java en çok saldırıya maruz kalan yazılım olarak belirlendi. Zero-day açıklarından yararlanan kötü niyetli kimseler, bu açıklardan kişinin bilgisayarına sızarak büyük zararlar verdiler. 2013 senesinin Ocak-Şubat- Mart ve Nisan aylarında en çok saldırıya uğrayan program sıralamasında Java yazılımının yer alması, bilgisayar kullanıcılarını tedirgin etti tabi ki de. Çünkü dediğimiz gibi işlevsel anlamda bilgisayarların olmazsa olmazı Java programıdır. Hackerlar da bu durumu bildiklerinden değerlendirmek için çeşitli yöntemler hazırlayıp, Java’nın açıklarını tespit etmişler. Genelde sızma tekniği olarak tarayıcı eklentisini kullanıyorlar. Java firmasının Microsoft ile olan bağlarında da kopukluklarının olması açıkların tespiti ve giderilmesi çalışmalarında kolektif bir ilişkiyi mümkün kılmıyor. Bu nedenle Java açıkların tespiti ve giderilmesinde iyi bir alt yapı çalışması yapamıyor. Ancak kullanıcılarda dertli bu durumdan. Ya Java programına alternatif bir yazılım geliştirilmeli ya da bu açıklar giderilmeli diye mağduriyetlerini belirtiyorlar.

java

Java programları olan bilgisayarlarda kötü niyetli kimseler Java yazılımının güncellenmesi gerektiğine dair bir bildiriyi ekranlarda göstererek, kullanıcıyı yanılta biliyorlar. Kullanıcının bu bilgiyi bilgisayar sisteminden geldiğini sanması ve bu nedenle güncelleme isteğine onay vermesi, virüslerin bilgisayara bulaşmasını sağlıyor. Bu da kötü niyetli kimselerin bilgileri ele geçirmesini sağlıyor.

F-secure firması yaptığı araştırmalarda her 1000 saldırı sonucunda 78 kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını söyledi. Bu rakam çok büyük ve tehlike sinyallerini çaldıran bir rakamdır. Çünkü hackerların günlük saldırı sınırı yoktur. İnternet aleminde her zaman çalışır durumda olan tuzakları bulunuyor. Bu tuzaklara da günde kaç kişinin düştüğü belli değildir. Java saldırılarından korunmak için çözüm onu bilgisayarımızdan kaldırmak değildir. Çünkü bilgisayarda ki uygulamaların çalışması Java sistemine bağlıdır. Burada yapılacak en iyi güvenlik eylemi, anti virüs programınızın sürekli güncel tutulmasıdır.