Adobe Müşterilerine Kötü Haber: Kredi Kartı Bilgileri Ele Geçirildi

adobe

Adobe firmasının yazılımları herkesçe kullanılan yazılımlardır. Özellikle fotoğraf atölyeleri yazılımları ve montaj atölye yazılımları herkesin tercih ettiğ yazılımlardır. Adobe firması her ne kadar kalitesiyle ismini duyurmuş olsa da, kendisinin hackerlar tarafından saldırıya maruz kaldığını söylemiş olalım. 2.9 milyon Adobe müşterisinin tüm bilgileri kötü niyetli kimseler tarafından çalındı.

İnternette güvenli alışverişin sağlanması çok önemlidir. Eğer gireceğiniz e-ticaret sitelerinde güvenli alışveriş sistemini sağlayan koruma önlemi yoksa, sakın ola oralardan alış veriş yapmayın. Şimdi Adobe gibi bir firmada güvenlik sistemi yok muydu? Elbette vardı ama Adobe kendisine çok güvenmiş olacak ki, yaptığı yatırımların birazını da güvenlik sistemlerine yapmadı. Olacağı buydu anlayacağınız. Şimdi ne kaybetti Adobe güven kaybetti. Kendisinin üst düzey yazılım programları yapması, artık pek kale alınacak bir durum değildir. Adobe yaptığı açıklamalarda müşterilerinin kredi kartı hesap numaralarının da ele geçirildiğini açıkladı. Bu nedenle müşterilerinden kredi kartlarına dair güvenlik önlemlerini almaları gerektiğini söyledi. Bununla beraber e-mail adreslerinize gelebilecek olan kredi kartı bilgileriyle alakalı işlemlere itibar etmemeleri gerektiğini bildirdi. Çünkü, Adobe müşterilerinin e-mail adresleri de kötü kimselerin eline geçmiş durumdadır.

adobe

Eğer sizlerde Adobe firmasından her hangi bir işlem yaparak, kredi kartı bilgilerinizi verdiyseniz, bankanıza bu konuda bilgi verip, sizin haricinizde yapılacak bir harcama veya para çekimini haber vermesini söyleyin. Çünkü sizin de hesabınızdan para çekilebilir veya başka işlemler yapılabilir. Adobe firması her ne kadar ele geçirilen kredi kartı bilgilerinin şifreli olduğunu söylese de, çalan kimseler bunu da kısa sürede kırabilirler. O nedenle önleminizi hemen almanızı tesviye ederiz.

İnternetten güvenli alışverişin bu gibi sıkıntıları var. Anlamadığım neden bu tür firmalar müşterilerinin kullandığı kredi kartı bilgilerini serverlarında tutuyorlar. Al işte olası bir saldırı halinde olanlar oluyor. Müşterilerin başı ağrıyor. Adobe firmasında bunların kopyaları var zaten. Yedeklediği için sorun yok kendi hesabına sadece güven tazelemesi gerek. Peki ya müşteriler ne yapsın. Demem o ki, bu kredi kartıyla yapılan alışverişlerden hemen sonra delete edilsin bilgiler. Serverlerde tutunmasın. Haklı değil miyim yani?