Facebook Üzerinde Yeni Yayılmaya Başlayan Virüs

face1

Facebook üzerinden yayılan virüs tehdit saçıyor. Ana haber akışının olduğu sayfada “erkek tuvaletine kız girerse” şeklinde yayınlanan virüs, dikkat çekebilecek tüm yolları kullanabiliyor. Eğer siz de bu tür bir bağlantıya tıkladıysanız tehdit altında olabilirsiniz.

Virüs evvela profilinize ulaşıyor. İkinci adım olarak da hesap şifrelerinizi ele geçiriyor. Bu tür zararlı virüslerden korunmanın yolu da şudur:  Virüslere tıkladığınızda sizi başka bir sayfaya yönlendirecektir. Bu yönlendirme aşamasında facebook tarafından dikkatli ol uyarısı gelecektir. Yapmanız gereken bu uyarıyı dikkate almak. Çünkü yönlendirilen site ünlü bir sitenin değiştirilmiş bir versiyonudur. İçerisinde ise virüs barındırıyordur. Eğer ki bu aşamaları da geçtiyseniz ikinci olarak virüslü siteden size gelecek olan şu uyarılara cevap vermemelisiniz. Bu siz misiniz? Doğrulama gerekiyor gibi mesajlara muhatap olduğunuzda sayfayı hemen kapatmanız en doğru yol olacaktır.

face

Eğer ki bu uyarılara da cevap verdiyseniz derhal e-mail ve facebook şifrenizi değiştirmelisiniz. Ayrıca facebook tarafından sunulan güvenlik uygulaması telefonla doğrulamayı aktive etmenizde güzel bir davranış olabilir. Güvenliğiniz açısından telefonla doğrulamayı aktive ettiğinizde şifrenizin çalınması pek mümkün olmayacaktır.

Siz siz olun sonu .htm veya .html gibi biten kopya sayfalara dikkat ediniz. Herhangi bir talepte bulunursa size, kabul etmeyiniz. Çünkü en çok görülen sisteme göre kötü niyetli kimseler facebook gibi ünlü sitelerin kopyasını yaparak, kullanıcı bilgilerini çalmaya çalışıyorlar. İnternet aleminde dikkatli olmak gerekiyor.