Asus Yeni Ürünleriyle Sağlam Geliyor

2013091613134257572

Inter Develepor Forum (IDF), Asus firmasının iki yeni ürünüyle çalkalandı. Asus IDF’de, ultrabook dünyasına Transformer Book T100 ve Transformer Book Trio ürünlerini tanıttı.

Ultrabook dünyasına kazandırılan ürünler giderek artıyor. En son Sony firmasının ve Lenovo firmasının ürünlerini burada inceleyip değerlendirmiştik. Ultrabook dünyasında ürün yalpazesinin giderek artması, tablet bilgisayarlarla olan mücadelenin bir yüzü. Ama bana bu mücadeleyi ultrabook cihazları kazanacakmış gibi geliyor. Çünkü giderek ultrabook serileri, hem tablet bilgisayarın esnekliğinde bir tarzda, ondan geri kalmayan performanslara sahip bir şekilde üretiliyor hem de, klavye gibi PC deneyimlerini aynı zamanda sizlere sunuyor. Yani bir cihazla iki teknolojiye sahip oluyorsunuz. Birisi PC, diğeri ise tablet bilgisayar.

2013091613134257572

Asus firması da, Transformer Book serisi ile, ultrabook cihazlarının tablet bilgisayarlar ile mücadelesinde, PC cihazları adına artı bir etki yaratacak ürün sokuyorken, tablet bilgisayarlar için aleyhte bir ürünü piyasaya sürmüş oluyor. Tabi ki bu bir rekabet dünyası, neyin ne olacağını şimdiden kestirebilmek zor. Ama ben IDC firmasının yapmış olduğu anket çalışmasının sonuçlarını takip ediyorum. Vakıa olan bu mücadeleden kim galip çıkacak merak ediyorum.

Evet kısaca Transformer Book serisinden bahsedelim. T100 ve Trio dizüstü bir bilgisayar deneyimi yaşatırken aynı zamanda da,  tabletin sizlere sunduğu imkanları da, sunabilmektedir. Çok pratik bir şekilde esnek yapısı, bir tablet bilgisayara dönüşüyor. Transformer Book Trio, iki işlemciye sahip üretilmiştir. Yani siz tablet şekline dönüşen ultrabookta, başka bir işletim sistemi kullanırken, aynı zamanda PC deneyimi yaşayabileceğiniz cihaz için de farklı bir işletim sistemi kullanabileceksiniz.

T100 modeli, 10.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Intel Atom’un Bay Trail dört çekirdekli sorunsuz işlemcisine sahip bir cihaz. Windows 8.1 işeletim sistemine sahip tablet yüzüyle, mükemmel bir cihaz. 1,07 kilo gramlık yapısı da, onu rakipleri karşısında çok hafif düşürüyor. Tbi bu hafif düşme için onun için bir avantajdır. Transformer Book Trio modeline gelince, bu cihaz iki işletim sistemiyle dikkat çekiyor. PC modelinde, Windows 8 işletim sistemini, Intel Core işlemciyle kullanıcısına sunuyor. Tablet PC modelinde ise, Anroid işlemcisi ve İntel Atom olarak, PC modelindekinden ayrı bir işlemci sizlere sunuyor.