FIFA 2014 Oyununa Doğru

images3

Fıfa ve Pes şu aralar baya bir yarış içerisindeler. Bu yarışı Pes, önde bir şekilde götürüyordu ancak, EA’nın en büyük kozu olan Fıfa, büyük atılımlarla yakın markajda rakibini izlemeye aldı. 2014 Fıfa oyunu da, futbol severlerin hayranlıkla karşılayacağı, özelliklerle geliyor.

Bu yeni özelliği çok öncelerinden duyurmaya başlamıştı Fıfa, ama ne zaman tam anlamıyla çıkacağı belli değildi. 2014 Fıfa sürümüyle beraber çıkması muhtemeldir. Ancak, bu yeni özelliği PC cihazlarının destekleyip, desteklemeyeceğinde bir kargaşa sürüp gidiyor. Bu yeni özelliği şuanda PlaySatation 4 ve Xbox one versiyonlarında görebileceğimizden bahsediyorlar. Bu özellik Ignıte adında grafik motorudur. İsminden de anlaşılacağı üzere grafikler üzerinde yeni nesil bir çalışma yapılarak, daha da ilgi çeken bir hale getiriliyor. Üstelik yapılacak olan bu yenilik sayesinde, oyunculara ve sayircilere daha gerçekçi bir görünüm kazandırılmış olacak. Bunun yanında her zamanda şikayetçi olduğumuz odun oyuncu profili tarih olacaktır. Çünkü oyunculara duygular yüklenerek, olaylara göre anlık tepki verebilmesi sağlanacak. Bu anlık tepki içerisinde kavga, dövüş de, olabilir. Diğer sürümlerinde oyuncuların birbirleri veya hakemler üzerine yürüme slaytlarını biliyorsunuzdur. Bu durum daha da, gelişmiş bir şekilde verilebilir.

images

Oyuncularda vücut koordinasyonları daha da uyumlu bir hale gelecek. Hatta oyun içerisinde oyuncuların farklı tepkileri de, söz konusu olabilecek bu özellik sayesinde. Mesela hatalı pas verme, sadece dokunarak pas verme, özel vuruşlar ve daha farklı tarzlarda oyun stilleri, anlayacağınız Fıfa 2014 daha değişik bir versiyonla karşımıza yakın zamanda çıkıyor gibi. Pes 2014 oyunu içinde bir inceleme yapacağız elbet ama bu özellikleri sayesinde Fıfa, 2014 serisiyle çok konuşulacak bir yeniliğe imza atmışa benziyor.

Oyunda fiziksel hareketlilik üst seviyede olacaktır. Kaleciler artık daha dikkatli bir şekilde kalelerini koruyacaklar. Bu seride mücadeleler daha zorlu ve heyecanlı olacağa benziyor. Mücadeleci bir ruh, Fıfa 2014 oyununda sizleri bekliyor. Bu seride de, Fıfa iyi bir Ultimate deneyimi sizlere yaşatacak gibi. Takımın kimyasına kim en çok dikkat ederse, o kimsenin maça alacağını söyleyebiliriz. Oyuncuların oynadıkları kulüp, geldikleri yerlere göre takımın kimyası azalıp, arta biliyor.