Sadece iPhone 15 Pro Max’e özel olacak

iphone 15 pro

Eski tarihli raporlarda iPhone 15 Pro ve Pro Max’in kamerasında bir takım yeniliklerin olacağı belirtilmişti. Söylenenlere göre yeni bir periskop kamerası kullanılacaktı. Ancak bu kamera Pro Max’e özel olacak görünüyor.

Apple hakkında söylediği birçok öngörüsü doğru çıkan güvenilir analist Ming-Chi Kuo bir süre önce paylaştığı raporda yeni periskop lensin iPhone 15 Pro Max’e özel olacağını ileri sürmüştü. Twitter kullanıcısı URedditor de, sadece Pro Max modelinin periskop kameraya sahip olacağını iddia etti. Böylece Ming-Chi Kuo’nun da dediklerini doğrulamış oldu. Kaynak periskop kamera hakkında detay paylaşmadı, fakat kamera düzeninin değişip değişmediği sorulduğunda da “Pek değil” cevabını verdi.

Eski söylentilere göre iPhone 15 Pro Max’in periskop kamerası 6x yakınlaştırma özelliğine sahip. Ayrıca periskop kamera ve optik görüntü sabitleme parçalarının tedariğinden %70 payla LG Innotek, %30 payla da Jahwa Electronics sorumlu.

iphone 15 pro

Bu arada iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde katı hal düğmeleri hakkında da ilginç bir gelişme yaşandı. Apple’ın en büyük tedarikçilerinden biri olan Cirrus Logic, yatırımcılara gönderdiği bilgilendirme raporunda, yeni ürünün planlandığı şekilde çıkmayacağını açıkladı. Cirrus Logic, gizlilik anlaşmaları gereği Apple’ın ve iPhone 15’in ismini veremez. Fakat bilgilendirme raporunda yeni ürünün HPMS segmentinde yer aldığını belirtti. HPMS, “Yüksek performans ve karışık sinyal” anlamına geliyor. iPhone’lardaki Taptic Engine’ın haptik sürücüleri HPMS segmenti içinde yer alıyor. Bu durum katı hal tuşlarının iptal edildiğini doğruluyor. Texas’lı üretici daha önce yaptığı bilgilendirmede de katı hal düğmelerinin olmayacağını ima etmişti.

Twitter alternatifi Bluesky büyük ilgi görüyor