Counter-Strike: GO rekor kırmaya devam ediyor

Counter-Strike 2

Çok yakında önemli bir güncelleme alarak yenilenecek olan Counter-Strike: GO, Steam’de üst üste rekorlar kırmaya devam ediyor.

Valve tarafından geliştirilen Counter-Strike: Global Offensive, ya da oyun severler arasında daha çok kullanılan adıyla CS: GO, yıllardır en çok oynanan oyunlar listelerinin zirvesinde yer alıyor. Oyunun çıkışının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen CS:GO hız kesmiyor; aksine popülerliği her geçen gün biraz daha artıyor.

Çok yakında yayınlanacak olan büyük güncelleme ile yıllar sonra tamamen yenilenecek ve Counter-Strike 2 olarak yoluna devam edecek olan CS:GO, rekorlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Daha yalnızca bir ay önce Steam’de kırdığı rekorla gündemimize gelen CS:GO, bu hafta o rekoru bir kez daha kırdı.

CS:GO

Bu hafta Steam’de aynı anda 1,818,773 oyuncu Counter-Strike: Global Offensive’de çevrimiçiydi. Bu da CS:GO adına yeni bir rekorun kırılmasını sağladı. Ayrıca CS:GO böylece Steam tarihinin en popüler ikinci oyunu olarak da yerini sağlamlaştırdı.

Daha önce sadece bir oyun aynı anda bundan daha fazla oyuncuya ulaşmıştı. O oyun da PUBG: Battlegrounds’tı. PUBG: Battlegrounds, en popüler olduğu dönemde 3.2 milyon eşzamanlı oyuncuya erişerek kırılması imkansız görünen bir rekora imza atmıştı.

Bu hafta sonu kırdığı rekorla birlikte ne kadar popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne seren CS:GO’nun yeni güncellemesinin bu yaz yayınlanması bekleniyor. Çünkü Counter-Strike 2 şimdiden beta aşamasına geçmiş durumda. Zaten oyunun bu yaz genel erişime açılacağı geçtiğimiz günlerde resmen açıklanmıştı.

Twitter’da büyük temizlik başlıyor