Blue Origin şirketinde Koronavirüs vakaları görülmeye başlandı

Amazon vs SpaceX

Jeff Bezos tarafından yönetilen Blue Origin şirketinde Koronavirüs vakaları ortaya çıkmaya başladı. Bu durum tüm şirkette tedirginlik yaratıyor. İşte tehlikeli hale gelmeye başlayan iş piyasası ve Blue Origin.

Dünya geneline çok hızlı bir şekilde yayılan ve salgın halini alan Koronavirüsü, büyük şirketleri de etkiliyor ve Blue Origin şirketinde Koronavirüs vakaları şimdiden görüldü. Özellikle de herkesin bir arada yaşadığı ve çalıştığı şirketler büyük risk unsurları barındırıyor. Bunlar içerisinde en çok bilineni Bezos’un çalıştırdığı kuruluşlardır. Örneğin sadece Amazon kuruluşunda bile depo çalışanları çok ciddi riskler ile karşı karşıya.

Blue Origin şirketi ne kadar güvenilir?

Birçok kişi Amazon şirketinde salgın başlamasını beklerken durum bunun neredeyse tam tersi oldu. Çalışanların birbirleri ile çok az etkileşim halinde olduğu Blue Origin salgının yayıldığı yerlerden birisi haline geldi.

Blue Origin şirketinde Koronavirüs vakasi 1

Kurumsal Gelişim Kıdemli Müdürü Mary Plunkett e-postada, “Hafta sonu boyunca maalesef iki tane daha Blue Origin çalışanımızın koronavirüs testi pozitif çıktı” ifadelerine yer vererek durum hakkında net bir açıklama yapmış oldu. Gelen bilgilere göre testleri pozitif çıkanlar karı koca. Ayrıca Blue Origin şirketinde çalışanlar arasında temas az olması nedeniyle pek bir risk unsuru barındırmıyor.

Koronavirüsün maskelerde kalma süresi ortaya çıktı

Şirket tarafından yapılan diğer açıklamada, “Bir hatırlatma olarak, halk sağlığı yetkilileri ve ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), COVID-19 tanısı konmuş biriyle konferans odası veya fabrika gibi aynı iç mekanda bulunmayı ‘düşük enfeksiyon riski’ olarak belirtiyor” sözlerine yer verildi. Şimdilik durum kontrol altında gibi görünüyor.