Jeff Bezos Ay yolcuğu için ısrarlı

jeff bezos ay

Jeff Bezos Ay yolcuğunu Elon Musk’tan önce yapmak için acele ediyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un uzay gemisi üreten şirketi Blue Origin şirketi havacılık ve uzay konusunda uzman mühendisler ile işbirliği kurdu.

Havacılık konusundaki lider şirketlerden Lockheed, Northrop ve Draper, Blue Origin’le Ay’a inecek uzay gemisini inşaa etmek için Blue Origin ile çalışacak. Şirketin hedefi ise açık, Ay’a astronot indirecek yeni bir uzay gemisi inşaa etmek.

2024 yılınca yeniden Ay’a gidiyoruz

NASA’nın birincil hedeflerinden biri 2024 yılında Ay’a yeniden astronot göndermek. Ancak bunu için şu anda elinde uygun bir gemi bulunmuyor. 1960’larda Ay’a ilk inen uzay gemisi bugünün şartlarında çok ilkel ve güvensiz kalıyor.

Jeff Bezos’un şirketi Blue Moon Lander adını verdikleri gemiyle Ay’a inişi yeniden mümkün kılacak.

Öte yandan Lockheed şirketi kendi ay kapsülünü de geliştiriyor. Ancak Blue Origin’in liderliğindeki konsorsiyumda yer alarak NASA tarafından seçilme şansını artırmak istiyor.

Diğer bir deyişle, dev firmalar Ay’a yeniden ayak basmak için hem birbirleriyle rekabet ederken, hem de ortak çalışarak gerekli teknolojileri geliştirmek için acele ediyorlar.

Facebook karanlık tema için düğmeye bastı!

Bu çabalar sonuç verirse 4 sene sonra Ay’da yeniden insan yürüdüğünü canlı yayında seyredeceğiz ancak bu defa HD kalitede ve renkli görüntüyle…

jeff bezos ay