Google otonom araç sırları ifşa edildi: Bir mühendis hapis cezası alacak!

Google tazminat ödeyecek

Tesla şirketine rakip olması beklenen Google otonom araç sırları ifşa edildi. Konuyla ilgili bir mühendis daha şimdiden hapis cezası aldı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Herhangi bir firmada işe başlayanlar önemli bir söz verir. Bu söz anlaşma haline getirilir ve asla şirket sırları dışarıya aktarılmaz. Eğer dışarıya bir sır aktarma durumu gerçekleşirse, mühendisler hapis cezası bile alabilir. Google firması işte tam olarak böyle bir durum yaşadı. Şirket oldukça güvenilir gördüğü bir mühendisi işe aldı ve sonradan sırlarının paylaşıldığını farketti.

Google sırları büyük şirketleri geçti

Anthony Levandowski, Google şirketinde çalışan son derece önemli bir mühendisti. Waymo’nun kurucularından olan mühendis kendi firmasını kurmak üzere Google ile yollarını ayırdı. Buraya kadar herşey normal gibi görünse bile asıl problem bundan hemen sonra başlıyor. Google şirketinden ayrılan bu adam otonom kamyon firması olarak bilinen Otto’yu kurdu.

Google otonom araç sırları

Bu şirket Waymo ile bağlantılıydı ve dolaylı yoldan Uber firmasına çeşitli sızıntılar ulaştırdı. Durumun tek sorumlusu olarak Eskiden Google şirketinde çalışan bir mühendis gösterildi. Bu adam Toplamda 851 bin dolar para cezası ve 18 ay hapis cezası aldı.

Levandowski’nin hapis cezası; koronavirüs pandemisi sona erene kadar devam edecek ve bu cezadan kesinlikle vazgeçilmeyecek. Normal şartlarda ticaret sırlarını başka yere çıkaranlara daha ağır ceza verilebiliyor. Sizce bu mühendise verilen ceza doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.