Blue Origin için 1 Milyar Dolarlık Amazon Hissesi Sattı

IMG 3203 2.0

Amazon’un kurucusu ve patronu  Jeff Bezos şirketteki hisselerinden tam 1.1 milyar dolarlık bölümü sattı. Bezos, bu parayı uzay seyahati ve tekrar kullanılabilir roketler için yatırım yapan şirketi Blue Origin’de kullanacak. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde 2018 yılında sitesini açacak olan dünyanın en büyük alışveriş platformlarından Amazon, geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye Almanya sitesi üzerinden hizmet vermeye başlamıştı. Türkiye ofisi de bulunan şirketin 2018 yılında ülkemizde amazon.com.tr adresi üzerinden hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Amazon Hisselerini Satıp Parasını Roket Geliştirmeye Yatırıyor

Amazon’un %17 hissesi ile en çok hisseye sahip yatırımcısı olan, aynı zamanda şirketin kurucusu olan Jeff Bezos, farklı şirketlerine de yatırım yapıyor. Yatırımları içinse Amazon’daki gücünü kullanan milyarder, geçtiğimiz aylarda 1 milyar dolarlık hisselerini satıp uzay projeleri için yatırım yapmıştı. Geçtiğimiz 3 gün içinde de 1.1 milyar dolarlık hissesini satan milyarder, bu sıcak parayı da aynı alana yatırdı. Kısa süre önce Bill Gates’in sahip olduğu serveti geçen kişisel serveti ile Jeff Bezos, aynı zamanda dünyanın en zengin insanı.

2017’nin mart ayında 1 milyar dolar değerindeki hissesini satan ve her sene yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıklayan Jeff Bezos, bu yatırımın neredeyse tamamını Blue Origin’e yapıyor.

Tekrar kullanılabilir roketler üreten Blue Origin, uzay seyahatleri için de önemli çalışmalar yapıyor. Firmaların farklı alanlarda büyük projeleri de bulunuyor. Aktif olarak gelir yaratmakta zorlanan firma, çok büyük maliyetler gerektiren uzay taşımacılığı için yatırımı diğer firmalardaki hisseleri kullanarak sağlıyor.

Elon Musk’ın kurduğu SpaceX’e doğrudan olmasa da rakip olan Blue Origin, yörüngenin farklı bölgelerine uydu taşımacılığı yapıyor. Şirketin önem verdiği diğer projesi ise uzay turizmi.

Sahte WhatsApp 1 Milyondan Fazla İndirildi!