Çarpıcı İddia: “Bitcoin’i CIA Yarattı”

Bitcoin boğa koşusu BTC

Amerika’nın en ünlü TV sunucularından biri olan Tucker Carlson, “Bitcoin’i CIA yarattı, bunu hepimiz biliyoruz” diyerek çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Son yıllarda yüzlerce kripto para birimi ortaya çıkmış olsa da bunların hiçbiri Bitcoin kadar büyük bir etki yaratamadı. Kripto para dünyasının fitilini ateşleyen bu orijinal kripto para, bugün hala geleceğin para birimi olmaya aday. Merkezi bir kontrole kesinlikle müsaade etmeyen yapısı, bu kripto para birimini apayrı bir yere koyuyor. Ancak yarattığı bu büyük etkiye rağmen, bu kripto para biriminin nereden geldiği bilinmiyor. Satoshi Nakomoto takma adıyla faaliyet gösteren gizemli kişi ya da kişiler tarafından paylaşılan bu teknoloji, bu gizemli orijin hikayesiyle merak uyandırıyor.

Bugüne kadar Satoshki Nakomoto’nun kim olabileceğine dair pek çok teori ortaya atıldı. Hatta Satoshi olduğunu öne süren bazı yazılımcılar ortaya çıktı. Ancak bunların hiçbiri bir sonuca bağlanmadı. Satoshi olduğunu iddia edenler sahtekar çıktı. Peki Bitcoin’i kim yarattı? Amerika’nın en ünlü televizyon sunucularından biri olan Tucker Carlson’a göre bu sorunun cevabı son derece basit. Donald Trump’a yakınlığıyla tanınan Carlson’a göre kripto çılgınlığını başlatan bu para birimini CIA başlattı. Carlson bu konuda epey emin görünüyor. Hatta “bunu CIA’in yarattığını hepimiz biliyoruz” diyor.

bitcoin

Dünya Ekonomik Fuarı (WEF) gibi global güçler, dijital paraya geçme yönündeki planlarını artık açık açık dile getiriyorlar. Bunun gerçekleşmesi için de kripto para birimleri kilit rol oynuyor. Çünkü WEF gibi kurumların niyeti global para birimi olarak kullanılacak dijital bir para birimi yaratmak. Carlson’ın CIA iddiası da muhtemelen buradan çıkıyor. Çünkü Bitcoin sonrası oluşan kripto patlaması, şimdi bu planların hayata geçirilmesine zemin harcadı. Kripto para borsaları gibi altyapılar çoktan kurulmuş durumda. Öte yandan dünyanın dört bir yanında insanlar bu paraları şimdiden kullanıyor. Tüm bunlar WEF gibi global güçlerin planlarını gerçeğe dönüştürmesine zemin hazırlıyor. Bu yüzden Tucker Carlson’ın bu iddiası o kadar da asılsız olmayabilir.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek