BYD Elektrikli Otomobil Pazarındaki Rekorunu Geliştirdi

BYD Elektrikli Otomobil

Elektrikli otomobil pazarında zirveye oynayan Çinli telefon üreticisi BYD, temmuz ayındaki satış rakamlarıyla yeni bir rekora daha imza attı.

Çinli otomobil üreticileri, son dönemde elektrikli otomobil pazarında oldukça iddialı hale gelmiş durumda. Özellikle BYD, bu pazarda zirveye oynuyor. Uzun süre zirvede oturan Tesla’nın koltuğunu sallayan BYD, sattığı elektrikli araç sayısını neredeyse her çeyrekte biraz daha arttırıyor. Şirket temmuz ayında kendi rekorunu biraz daha geliştirdi.

BYD, temmuz ayında 342 bin 383 elektrikli otomobil sattı. Böylece daha bir ay önce kırdığı rekorunu biraz daha geliştirmiş oldu. Şirket bir önceki ayda 341 bin otomobil satarak kendi rekorunu kırmıştı. Şimdi bunu daha da geliştirmiş oldu. Bu gidişle ağustos ayında yeni bir rekor daha görebiliriz. Çünkü şirketin yakın zamanda hız kesmeye niyeti yok gibi görünüyor.

BYD

Şirketin elektrikli otomobil satışları gibi hibrit otomobil satışları da gitgide artıyor. Hatta temmuz ayında satılan 342 bin aracın 200 binden fazlasını hibrit araçlar oluşturuyor.

Temmuz ayında sergilenen bu etkileyici performansla birlikte BYD’nin 2024’ün ilk yedi ayındaki toplam satış rakamı 2 milyona yaklaştı. Şirket şimdiden 1.95 milyon elektrikli/hibrit otomobil satmış durumda. Bu da geçtiğimiz yılın ilk yedi aylık periyoduna kıyasla yüzde 29’luk bir artış anlamına geliyor. Elektrikli otomobil pazarının hız kestiği bir dönemde BYD’nin satışlarını yüzde 29 arttırmış olması şirketin ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek